Fejlesztés

2019.03.29. 19:45

Átadták az új piacteret Körösnagyharsányban

Ünnepélyes keretek között átadták pénteken Körösnagyharsányban a megújult piacteret. A helyi gazdaság fejlesztését célzó beruházást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként valósította meg az önkormányzat, arra a település közel 30 millió forint támogatást nyert el.

Licska Balázs

Máté Pál polgármester elmondta, hogy fedett árusítóhelyet és egy meglévő épületben szociális helyiséget alakítottak ki.

Máté Pál és dr. Kovács József az ünnepélyes átadón /Fotó: Lehoczky Péter/

A piacteret úgy fejlesztették, hogy térköveztek, illetve építettek egy 40 négyzetméteres, oldalt nyitott, felül pedig fedett csarnokot. Hangsúlyozta: az eddigi füves terület helyett mostantól egy, minden követelménynek, igénynek megfelelő piactéren találkozhatnak az árusok és a vevők.

Beszédében dr. Kovács József országgyűlési képviselő jelezte, hogy a mai világban mennyire fontos az egészséges élelmiszerek fogyasztása.

A helyi piactér révén helyi és környékbeli termelőktől szerezhetők be egészséges termékek. Szólt arról is, hogy minél előbb megnyitnák nemcsak ideiglenes, hanem állandó jelleggel a határt Körösnagyharsány és a romániai Körösszeg között, közelebb hozva a településhez Nagyváradot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában