tűzeset

2019.02.15. 13:50

Lakhatatlanná égett a mezőgyáni férfi otthona

Teljesen kiégett és lakhatatlanná vált egy 40 éves helyi férfi otthona csütörtökön Mezőgyánban. Juhász Csaba elmondta, hogy munkát szeretne, hogy pénzt kereshessen, illetve valamilyen szállást, fedelet a feje fölé, ugyanis a házát lehetetlen rendbe tenni.

Licska Balázs

– Itt minden odaveszett – mutatta a József Attila utca végén lévő helyszínen hírportálunk munkatársának Juhász Csaba.

Koromszag uralkodott a ház környékén, amiből szinte csupán a falak maradtak meg. A gerendák és az ajtók, ablakok keretei szénné égtek, a földön mindenhol cseréptörmelékek hevertek. Néhány cserepet sikerült csak megmenteni, azok szépen összepakolva sorakoztak a ház mellett. Mindössze ennyi, illetve a bűnösnek kikiáltott kályha és néhány vasdarab maradt meg.

Juhász Csaba mutatta, hogy a falak mellett csupán néhány cserép maradt meg a házából /A szerző felvétele/

A 40 éves férfi elmondása szerint a kára nagyjából 300-400 ezer forintra tehető, ugyanis ennyit érhetett a ház. Hozzátette, hogy körülbelül ennyiért mennek a hasonló jellegű ingatlanok a településen, pár millió forintért már igen csinos házat lehet vásárolni Mezőgyánban.

A tűz előzményeivel kapcsolatban kifejtette: begyújtott, majd lefeküdt aludni. Arra ébredt, hogy körülötte hatalmas a füst, hogy lángokban áll az asztal, a szék, és hogy forróság uralkodik. Rögtön menekülnie kellett a házból, nem is tudott semmit sem kihozni, magához venni, ezért lehet, hogy az összes ruhája és papírja a tűz martalékává vált, valamint a műszaki cikkeket, így a tévét, a mikrohullámú sütőt, a hűtőszekrényt sem tudta megmenteni.

– Nem hiszem, hogy rendbe lehet tenni a házat – folytatta Juhász Csaba. Elmondta, hogy csütörtökről péntekre egy hozzátartozónál tudta meghúzni magát. Mint fogalmazott, pár napig el tudják szállásolni, de nem akar rokonaira akaszkodni, nem akarja őket terhelni. Szeretne valamilyen szállást, fedelet a feje fölé, valamint munkát, hogy pénzt keressen, mivel eddig gyakorlatilag csak segélyből – 20 ezer forintból – élt.

– Nem hiszem, hogy a mezőgyániak összefognak értem, nem igazán szeretnek a faluban, elítélnek a múltam miatt – ecsetelte a 40 éves férfi, nem titkolva, hogy éveket töltött a rács mögött. Hozzátette, hogy leginkább verekedésekkel ment szembe a törvénnyel. Kiemelte: szeretne megjavulni.

Rendkívüli támogatást kapott

Teljes terjedelmében égett a 70 négyzetméteres lakóház – ismertette Gombos Erik tűzoltó hadnagy, megyei katasztrófavédelmi szóvivő hírportálunk megkeresésére. Hozzáfűzte: a helyszínre három járművel vonultak a gyulai hivatásos tűzoltók, valamint mentek Hajdú-Bihar megyéből a komádi önkormányzati tűzoltók is.

A beavatkozás során két vízsugárral fékezték meg a lángokat. Mivel az ingatlan lakhatatlanná vált, úgynevezett lakosságvédelmi intézkedésre volt szükség, hogy elhelyezhessék a benne lakó egy embert. Az eset kapcsán nem indítottak tűzvizsgálati eljárást.

Dani Attila, Mezőgyán polgármestere hírportálunk kérdésére elmondta: rendkívüli támogatást biztosított az önkormányzat Juhász Csabának, hogy legalább élelmiszert vehessen magának a következő napokban. Mivel az elmúlt időszakban jelentős mennyiségben kapott adományként ruhákat a település, ruhát is tudnak adni a 40 éves férfinak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában