Galériával

2019.02.05. 15:34

Jelentős beruházások várhatóak Újkígyóson

Közmeghallgatással egybekötött lakossági fórumot tartottak hétfőn Újkígyóson, a Cz. Kiss Rendezvényházban.

N.-L. V.

A rendezvényen Herczeg Tamás országgyűlési képviselő a fúrt kutak engedélyeztetésével kapcsolatban azt mondta, a parlament leghamarabb tavasszal foglalkozik a helyzet tisztázásával, s arra törekednek majd, hogy a lakosoknak a legkevesebb macerával és anyagiakkal járjon az eljárás.

Herczeg Tamás a jövőbeli tervekről beszélt az eseményen /Fotó: Kiss Zoltán

Kiemelte, hogy a kormány jelentős összeget különít el a kistelepülések belterületi útjainak javítására, s azt is, hogy a 47-es főút várhatóan 2025-30 között válhat gyorsforgalmi úttá.

Szebellédi Zoltán polgármester az önkormányzat előző évi tevékenységéről számolt be. Részletezte a költségvetést (2,4 milliárd forint); a megvalósult (176 millió forint), a folyamatban lévő (1,2 milliárd forint) és az egyéb pályázatokat (34 millió forint).

Elmondta hogy a statisztikák szerint Újkígyósra többen költöznek, mint onnan el. Majd számot adott arról, hogy az önkormányzat a település legnagyobb foglalkoztatója. Végül oklevelet adott át a jelenlévő legnagyobb adózóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában