Galériával

2019.02.06. 19:45

Ismét MagyarBrands díjat kapott a Gyulai márka

A Gyulai márka immáron nyolcadik alkalommal érdemelte ki a MagyarBrands elismerést. A díjat Inzám Andrea brandmenedzser nyújtotta át Daka Zsoltnak, az önkormányzati tulajdonú Gyulahús Kft. ügyvezető igazgatójának szerda délután a fürdővárosi cég székhelyén. Mint kiderült, a Gyulai a TOP 20 legismertebb magyar márka között is szerepel.

Papp Gábor

A Gyulahús Kft. a város gazdaságának egyik legfontosabb vállalata, Gyula legnagyobb adófizetője, egyben a versenyszféra legnagyobb munkáltatója azzal, hogy több mint háromszáz embernek ad munkát – vezette be a díjátadás előtti sajtótájékoztatót dr. Görgényi Ernő polgármester. Mint hangsúlyozta, újjászervezése óta a gyulai húsipar, illetve a Gyulahús Kft. rendkívül sikeres korszakát éli.

A polgármester szólt arról, hogy indulási évében, 2013-ban a társaság 3,8 milliárdos árbevételt ért el, míg tavaly ez az összeg már elérte a 6,5 milliárdot. A kft. minden évben jelentős nyereséggel zárt.

– Emellett, de ettől nem függetlenül szakmailag is rendkívül sikeres a cég, amelynek termékei népszerűek és elismertek – tette hozzá dr. Görgényi Ernő. – A grill termékcsalád például tavaly az Érték és Minőség Nagydíjat érdemelte ki, míg a brüsszeli székhelyű Nemzetközi Íz és Minőség Intézet a Gyulai Kézműves Vékony Kolbászt két aranycsillaggal jutalmazta.

Daka Zsolt, Inzám Andrea és dr. Görgényi Ernő a díjátadáson /Fotók: Kiss Zoltán/

– Természetesen nagy öröm, hogy a Gyulai márka ismét kiérdemelte a MagyarBrands díjat, amit 2010 óta folyamatosan megkap – fogalmazott, majd Békés megyei perspektívában is elhelyezte a Gyulahúst.

Elmondta, a cég megyei szinten is a legjelentősebb vállalatok közé tartozik, amit az éppen kedden bemutatott TOP 100 Békés megyei vállalkozás című kiadvány is alátámaszt.

– Eszerint a Gyulahús Békés megye tizenötödik legnagyobb vállalata. A feldolgozóiparban tizedik, a húsipari kategóriában a harmadik legnagyobb cég – húzta alá.

Inzám Andrea brandmenedzser kiemelte, a nap folyamán gyárlátogatáson tekinthette meg a gyulai májas és a kolbászok készülését. Külön szólt arról, hogy a Gyulai márka már nyolcadszor érdemelte ki a MagyarBrands díjat.

– Komplex, nem csak egy terméket vagy egy üzleti évet vizsgáló elismerésről van szó – világított rá a cím jelentőségére. – Három üzleti évet vizsgálunk, illetve megkérdezzük a fogyasztók véleményét is, hogy mennyire ismerik az adott márkát. A Gyulai ezen a területen is sokat javult. A márkának a tavalyi adatok szerint 95 százalékos az ismertsége. Százból kilencvenöten tisztában vannak azzal, hogy miért fontos a Gyulai, amivel a TOP 20 legismertebb magyar márka között szerepel.

A zsűri a már említett szempontok mellett azt is vizsgálja, a cégek mennyire tartják a kapcsolatot fogyasztóikkal, miként építik a márkát.

Daka Zsolt úgy vélekedett, hogy a MagyarBrands díj fontos visszajelzés számukra a Gyulahús 2013-as létrejötte óta elvégzett munkáról.

– Már induláskor az volt az egyik legfőbb célunk, hogy a Gyulai brandet erősítsük és a fogyasztói bizalmat visszaállítsuk – húzta alá. – Ezt a folyamatot a jövőben is erősíteni kívánjuk.

A várfürdő is kiérdemelte a díjat

Ugyancsak a MagyarBrands díjat érdemelte ki a Gyulai Várfürdő. Az elismerést ugyancsak szerdán nyújtotta át Inzám Andrea Kun Miklósnak, a Gyulai Várfürdő Kft. ügyvezető igazgatójának.

Kun Miklós elmondta, a címmel alapvetően azokat a cégeket ismerik el, amelyek egy-egy település, esetenként az ország gazdasági zászlóshajói a foglalkoztatottság, a növekedési potenciál, a pénzügyi eredmények és a minőség területén.

– A MagyarBrands díj egyfajta garanciát jelent a minőségre. Orientációs pont, iránytű a fogyasztók számára – húzta alá a szakember, aki kiemelte, a várfürdő esetében az elismerés megerősítheti vendégeiket.

A MagyarBrands 2018 díjazott márkák között a Deka-Union Címeres márkája, a Csabai Kolbászfesztivál, a Szarvasi Mascarpone, a Szarvasi Mozarella szerepel a fogyasztói márkák között a megyéből. A díjazott üzleti márkák közé a Dürer Nyomda és a Gallicoop került be Békésből. Míg a MagyarBrands elismerésben részesült innovatív márkák között a gyulai Clean-Wayt ismerték el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában