békéscsabai kutyamenhely

2019.02.21. 17:30

Figyelnek a menhelyre a Kétegyházi úti beruházás során

Megoldódni látszik a békéscsabai kutyamenhely ügye, amelynek közelében rövidesen munkálatok indulnak, ugyanis fejlesztik a Kétegyházi úti iparterületet. Az állatvédők arra panaszkodtak, hogy nem kaptak érdemi információt a beruházásról, és hogy nem lesz hol sétáltatni a kutyákat. A városfejlesztési kft.-nél azt mondták: figyelnek a menhelyre, az ebekre.

Licska Balázs

Az állatvédők az egyesület Facebook oldalán arról írtak: attól tartanak, hogy a Kétegyházi úti beruházás miatt nem lesz hol sétáltatniuk a kutyákat. Emellett amiatt is panaszkodtak, hogy nem kaptak érdemi információkat a fejlesztéssel kapcsolatban, ami a menhelytől alig pár száz méterre valósul meg.

Az egyesület vezetősége később egyeztetett az ügyben Szarvas Péter polgármesterrel. Szarvas Péter a Facebook oldalán azt közölte: állatbarátként fontosnak ítéli, hogy a lehető leggyorsabban tisztázzák a helyzetet, és megoldásokat keressenek a kialakult problémákra. Az egyesület vezetőségével folytatott megbeszélésen sorba vették a gondokat.

Fotó: Szarvas Péter Facebook-oldala

A tárgyalást követően a Csabai Állatvédők újabb hírt adott az ügy állásáról. Hangsúlyozták, hogy a menhely jelenlegi területét nem érinti semmilyen építkezés, kerítésen belül marad minden ott, ahol most van. Azt a mezőt, ahol sétáltatták az ebeket, viszont beépítik a beruházás során, de ha kikerülik az iparterületet, akkor lehet majd találni szabad területet.

Hangsúlyozták: a városvezetővel folytatott egyeztetésen sikerült több kérdést is tisztázni, amelyek a kutyák sétáltatásával, mozgatásával, illetve a menhely hátsó területének gépjárművel történő megközelítésével kapcsolatosak.

A városfejlesztési kft. a fejlesztés előkészítésénél végig figyelemmel volt a menhelyre, valamint a kivitelezés során is körültekintően járnak majd el – húzta alá dr. Sódar Anita cégvezető. Kiemelte azt is, hogy az építkezés még nem indult el, az előkészítéseket végzik, a kivitelező jelenleg a munkakezdési engedély megszerzéséhez szükséges dokumentumokat szerzi be. A tényleges beruházás pedig nagyjából három-négy hét múlva rajtol, és olyan munkával, ami nem érinti a menhelyet.

A cégvezető hangsúlyozta azt is, hogy minden kivitelezésnél rendszeres koordinációs értekezletet tartanak, amelyekre minden esetben meghívják az érintett feleket, így járnak el ebben az esetben is. Mint dr. Sódar Anita mondta: a kivitelezés előkészítésének fázisában személyesen is részt vett a helyszíni bejáráson a menhely munkatársaival.

Fotó: Kiss Zoltán

Elmondta: a kivitelezési munka – előreláthatóan – a körbekerített kutyafuttatót érinti. Ígéretet tett arra, hogy a futtató áthelyezésről és a körbekerítésről a városfejlesztési kft. saját költségén gondoskodik, sőt, ha az egyik kennelsort is érinti az építkezés, akkor annak áthelyezését szintén vállalják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában