Pénzügyek

2019.02.07. 17:20

Elérhető közelségben marad a Békés Takarék Szövetkezet

Hivatalosan is üzembe helyezett egy ATM-et a Békés Takarék Szövetkezet csütörtökön délelőtt az újkígyósi Szent Imre telepen lévő kirendeltségén. A bankfiókban tartott átadón többek között jelen volt Szebellédi Zoltán polgármester és Zsibrita Lászlóné, a szövetkezet elnök-ügyvezetője, aki a szövetkezet jövőjéről is beszélt.

N.-L. V.

Szebellédi Zoltán és Zsibrita Lászlóné az új ATM-nél. Fotó: K. Z.

A városvezető elmondta, az új automatát a lakosság kérte 2017-ben azért, hogy a település ezen részén is legyen lehetőség készpénzfelvételre a bankfiók nyitvatartási idején túl. S mivel az önkormányzat indokoltnak tartotta az igényt, felvette a kapcsolatot a Békés Takarék Szövetkezettel, az elnök-ügyvezetővel. A szakmai anyagok áttekintése után a bankvezetés pedig megteremtette a lehetőségét az ATM elhelyezésének a bankfiók épületében.

Zsibrita Lászlóné az átadón hangsúlyozta, a takarékszektornak követnie kell az ügyfelek megújuló igényeit, így azt is, hogy a nap 24 órájában hozzájuthassanak a pénzükhöz.

– Ez értelemszerűen jelentős költségekkel jár, amit nyilvánvalóan csak az erőforrásaink koncentrálásával tudunk biztosítani. Nekünk is, a működésünkben és fiókhálózatunkban egyaránt reagálnunk kell a megváltozó piaci körülményekre, és időnként nehéz, időnként pedig örömteli döntéseket kell meghoznunk. Ez egy átalakulás természetes része, és a takarékszektor hatalmas átalakulásban van – fogalmazott az elnök. – Ma a bankautomaták és a netbanki működés lehetővé teszi, hogy időkorlát nélkül kényelmesen bankolhassunk. Az így felszabaduló emberi erőforrásainkat az ügyfelek személyes céljaik szakmai támogatására és személyes tanácsadásra fordíthatjuk.

Szebellédi Zoltán és Zsibrita Lászlóné az új ATM-nél. Fotó: K. Z.

Később hozzátette, nem életszerű gazdasági szempontból, hogy minden településen teljes szolgáltatási kört biztosítsanak, de a cél továbbra is az, hogy ha nem is helyben, de elérhető közelségben maradjanak. S végezetül kitért arra, amellett, hogy Újkígyósban fejlődési potenciált lát a szövetkezet, jó együttműködést is kialakítottak a várossal.

– Mi ezt a fejlődést kívánjuk támogatni a magunk eszközeivel és lehetőségeivel, és bízunk abban, hogy hamarosan az itteni kirendeltségünk is – együtt fejlődve a településsel – eléri a gazdasági önfenntartás szintjét – fogalmazott az elnök, majd elárulta azt is, hamarosan az épület belseje is megújulhat.

Előzmények:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában