mozgalom

2019.01.25. 14:19

Önálló utat szeretne bejárni a Mi Hazánk

Egyre többen fordulnak a Mi Hazánk Mozgalom felé – nyilatkozta portálunknak Földesi Mihály, a párt megbízott megyei elnöke, aki a tavalyi elnökválasztás után távozott a Jobbikból. Azt mondja, a Jobbikban lassan elfogyott körülöttük a levegő.

– Számos oka van, hogy többedmagammal Békés megyében is kiléptünk a Jobbikból – nyilatkozta Földesi Mihály, aki egy évvel ezelőtt a Jobbik megyei elnökeként tevékenykedett. – A párt vezetése egyre jobban elkezdett a liberális oldal felé húzni, mi pedig nem értettünk egyet a balliberális gondolatokkal, és úgy éreztük, sokkal markánsabban kellene képviselnünk a saját értékrendünket. Nem tetszett az sem például, hogy egyre inkább a DK-val tartozunk egy platform alá. A felsővezetés és a mi szintünk között folyamatosan nőtt a szakadék, az alulról jövő gondolatok nem épültek be a párt célkitűzései közé. Lassan elfogyott a levegő körülöttünk. A Jobbik elnökválasztása során én is Toroczkai László mellett foglaltam állást, láthatták, mi történt a tisztújításon.

– Hogyan áll a Mi Hazánk Mozgalom szervezése Békés megyében?

– Jelen pillanatban három településen: Békéscsabán, Szarvason és Békésen már rendelkezünk hivatalos szervezettel. További kilenc településen hamarosan megalakulhat a Mi Hazánk Mozgalom. Amint tizenöt helyi szervezet létrejön a megyében, megalakítjuk a valódi megyei elnökséget. Tanulva előéletünkből, a szervezeteket kisebb taglétszámmal alapítjuk, így a taggyűlések határozatképességét könnyebben biztosítani tudjuk. Tagjaink, szimpatizánsaink között sok a főiskolás és egyetemista fiatal. Nekünk nincs oligarchánk és nem is lesz, jelenleg állami támogatással sem rendelkezünk. Tagjaink, szimpatizánsaink hozzájárulásával működtetjük az alulról építkező mozgalmunkat.

Földesi Mihály

– Miként készülnek az önkormányzati választásokra?

– A három említett településen minden körzetben szeretnénk egyéni képviselőjelölteket indítani, bár a közvetlen szervezeti felépítés létrehozása ezután következik. Előfordulhat, hogy lesz, ahol civil szervezetekkel közösen méretjük meg magunkat, de az önálló indulás a fő cél. Békésen már megvannak a jelöltek, és ott a polgármesterségért is ringbe szállunk. Megyei listát is állítunk.

– Milyenek a visszajelzések?

– Toroczkai László elfogadottsága meghatározza a munkánkat, amit szervezeteink Facebook-aktivitása igyekszik erősíteni. A fiataloknak kuriózumot jelentünk. Az emberek látják, önálló utat szeretnénk járni. Nem értünk egyet például a korrupcióval vagy a túlóratörvénnyel, de egy kérdést sem szabad gyűlölettel megközelítenünk. Mozgalmunknál előtérben az ember áll, cselekedeteinknél az a fontos, hogy a lakosság mit gondol.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában