közút

2019.01.24. 17:29

Folyamatos a hóeltakarítás, nincs elzárt település Békésben

Csütörtökön ónos eső miatt volt szükség síkosságmentesítési munkákra – tájékoztatta hírportálunkat a Magyar Közút Zrt.

beol.hu

Forrás: Shutterstock illusztráció

Békés megyében összesen 1470 kilométernyi közúthálózaton 4 mérnökségen keresztül 200 szakember dolgozik váltott, 12 órás műszakokban a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákon, illetve annak koordinációján. A munkákat 22 nehézgépjárművel, 8 rakodógéppel és 2 hómaróval végzik a szakemberek. Csütörtökön mintegy 170 tonna sót és közel 3000 liter kálcium-klorid oldatot juttattak ki a síkosságmentesítési munka során.

A Magyar Közút tájékoztatása szerint járhatatlan út vagy elzárt település, illetve fennakadás nincs a békési közlekedésben. A főutakon alapvetően nedves, sónedves, latyakos burkolattal találkozhatnak a közlekedők, a mellékutakon valamelyest téliesebbek az útviszonyok, de ezek megtisztításán is ütemezetten, folyamatosan dolgoznak a szakemberek.

A következő napokban is fokozott óvatossággal, csak a téli közlekedésre megfelelően felkészített járművekkel induljanak el, előtte pedig tájékozódjanak a www.utinform.hu oldalon.

Előzmények:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában