polgárőrség

2019.01.30. 07:28

Erősödik a gyulai lakótelep biztonsága is

Észak-Törökzugba kerül a Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület székhelye – jelentette be Facebook-oldalán Kónya István alpolgármester, önkormányzati képviselő.

P. G.

Ide költöznek a polgárőrök. Fotó: Kónya István Facebook-oldala

A korábbi években már felmerült az igény, hogy a lakótelepen is létrehozzanak egy polgárőrcsoportot, melynek tagjai elsősorban a Törökzugban teljesítenének szolgálatot. Kónya István 2006–10-es képviselősége idején alakult meg az akkor még a választókörzethez tartozó Ajtósfalván egy helyi csoport.

Ide költöznek a polgárőrök. Fotó: Kónya István Facebook-oldala

– A közelmúltbeli döntéssel azonban egy nagyobb lépést tettünk a városrész közbiztonságának javítása érdekében – hangsúlyozta Kónya István. – A helyszínnel kapcsolatos döntést, hogy ezen a lakótelepen legyen a gyulai polgárőrök bázisa, segítette, hogy az ABC mellett található vendéglátóhely bezárt, így az önkormányzati tulajdonú helyiség szabaddá vált. Néhány napja megtekintettük polgárőreink jövőbeli irodáját Kolysza Zoltánnal, a Gyulai Rendőrkapitányság vezetőjével és Pintér Sándorral, az egyesület elnökével. Terveink szerint tavaszra már egy megújult iroda áll rendelkezésre a munkavégzéshez szükséges felszereltséggel együtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában