Ünnepség, galériával

2019.01.25. 16:38

Diplomaátadó Szarvason: címzetes egyetemi docens lett dr. Takács Árpád

Diplomaátadó ünnepséget rendezett pénteken Szarvason a Szent István Egyetem Agrár- és Gazdaságtudományi Kar. Az ünnepségen címzetes egyetemi docens címet adományoztak dr. Takács Árpádnak. 

Nyolcvan hallgató tett sikeres záróvizsgát a Szent István Egyetem Agrár- és Gazdaságtudományi Kar alap-, mester- valamint különböző szakmérnöki szakjain, akik pénteken vehették át diplomájukat Szarvason. Dr. Palkovics László, a Szent István Egyetem rektora tanulmányaik folytatására biztatta a végzősöket.

– Az egyetemi juttatás nem fejeződik be a diploma képzésnél. Vannak doktori iskolák, ahol szívesen látjuk önöket. Azt gondolom, komoly szakmai tudást kaptak, amellyel ha elhelyezkednek, fontos hogy tudjanak dönteni, mert anélkül a mezőgazdaságban nem lehet sikereket elérni.

Dr. Takács Árpád kormánymegbízott (balról) a címzetes egyetemi docens címét igazoló oklevelet dr. Palkovics László rektortól és dr. Futó Zoltán megbízott dékántól vette át

Az ünnepségen az elmúlt években végzett tudományos munkássága, egyetemi oktatói tevékenysége, valamint az agrárium és a vidék jövője érdekében teljesített szolgálata elismeréseképpen, illetve a felsőoktatás és a Békés Megyei Kormányhivatal közötti kiemelkedő szakmai együttműködés kialakításáért a Szent István Egyetem Agrár- és Gazdaságtudományi Kar Tanácsa címzetes egyetemi docens címet adományozott dr. Takács Árpádnak, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízottnak.

/Fotók: Lehoczky Péter/

Dr. Takács Árpád 25 év rendvédelmi, közigazgatási vezetői gyakorlattal, szakmai tapasztalattal rendelkezik, 2017 februárjáig a katasztrófavédelem kötelékében teljesített szolgálatot. Munkája elismeréseképpen 2010-ben Szolgálati Érdemjel arany fokozata kitüntetésben, egy évvel később Magyar Arany Érdemkereszt elismerésben részesült. 2015-ben pedig Vas Megye Önkormányzata Szolgálatáért Közbiztonsági Tagozata kitüntetést vehette át.

2017 óta a Nemzeti Közszolgálati Egyetem berkein belül működő Záróvizsga Elnöki Kollégium tagja, 2015-2016 között óraadóként tanított a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézetében. Ugyanezen időszakban a Katasztrófavédelmi Tudományos Tanács tagjaként, illetve a Védelem Katasztrófavédelmi Szemle című szaklap szerkesztőbizottsági tagjaként is tevékenykedett. Tartott előadást nemzetközi és hazai tudományos konferencián, számos publikációja jelent meg a katasztrófavédelem, iparbiztonság, védelmi igazgatás témakörében szakmai lapokban. Tudományos lektora a „Veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos baleset elleni védekezés I.” – Veszélyes anyagok és súlyos baleseteik az iparban és a szállításban” címmel 2015-ben nyomdafestéket látott szakkönyvnek.

„Dr. Takács Árpád hitvallása, hogy a magyar vidék felemelkedése, a térség népességmegtartó ereje az agráriumban, a vidékfejlesztésben keresendő. Hiszi, hogy a vidék felemelkedésére, az agrárium fejlesztésére komplex megoldások szükségesek, amihez az érintetteknek közös gondolkodásra, cselekvésre van szükség. A kutatás-fejlesztésnek, a felsőoktatásnak, a kamaráknak, a gazdaköröknek, az államigazgatásnak, agrár-szakigazgatásnak együtt kell dolgoznia…” – hangzott el a laudációban.

A címzetes egyetemi docensi cím odaítélésének részletes indoklása ITT olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában