Gyertyagyújtás

2019.01.06. 19:30

Csendes megemlékezést tartottak Mezőberényben

Gyertyagyújtással emlékezett az 1945. január 6-án elhurcolt emberekre, hozzátartozókra, ismerősökre a Mezőberényi Német Hagyományápoló Egyesület és a helyi német nemzetiségi önkormányzat vasárnap délután a német evangélikus templom kertjében található emlékműnél.

P. G.

Hetvennégy évvel ezelőtt 562 embert hurcoltak el a településről Málenkij Robotra a Szovjetunióba, akik közül sokan soha nem térhettek haza Mezőberénybe. A kényszermunkára elhurcolt emberek tiszteletére állítottak emlékművet még a 2004-ben.

Kisari Miklósné, a Mezőberényi Német Hagyományápoló Egyesület elnöke lapunknak elmondta, fontosnak tartják, hogy megőrizzék az elhurcolt emberek és a tragikus események emlékét.

– A vasárnapi délelőtti istentiszteleten is megidéztük az 1945. januárjában történteket, s a délutáni megemlékezés is ezt a célt szolgálta – hangsúlyozta. – Bízunk benne, hogy ezzel is hozzájárulhatunk, hogy hasonló szörnyűség soha többé ne fordulhasson elő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában