Esélyegyenlőségi program

2019.01.24. 12:26

A nők elleni erőszak Vésztőn is gond

Elfogadták a városban a 2023-ig szóló helyi esélyegyenlőségi programot, ez egy több mint 80 oldalas dokumentum, amiben elemzik a hátrányos helyzetű csoportok helyzetét, a célokat, valamint azt, hogy a célok eléréséhez mit kell végrehajtani.

L. B.

A dokumentumban azt írták, hogy Vésztőn öt szegregátum található, ezek többsége a város déli részén van, a Békési út mindkét oldalán, valamint a kertmegi részen. A romák és a mélyszegénységben élőkkel kapcsolatban megjegyezték: kevesen vannak, akik versenyképes szakképzettséggel rendelkeznek, ezért képzésekre van szükség, fenn kell tartani a közfoglalkoztatást.

A gyermekeket érintően úgy fogalmaztak: a veszélyeztetettségük egyik oka, hogy a családok nem működnek megfelelően, ezért fontos lenne életvezetési tanácsokat adni. Érdekesség: a gyermekek közösségeiben megkétszereződött a fejtetvesség és az ótvar. Ennek oka főleg a gondatlan ápolás, a személyi higiénia hiánya, az anyagi probléma, a felelőtlenség, az egészségügyi ismeretek hiánya vagy figyelmen kívül hagyása, továbbá a helytelen, hiányos táplálkozás.

A dokumentumban ismertették: folyamatosan jelen van a nőket érintő erőszak, azonban az esetek többnyire nem derülnek ki. Fontos lenne a nőket a jogaikról és a következményekről tájékoztatni szakemberek segítségével. Az idősekről azt írták: az elmagányosodásuk okozhat problémát, ezért programokat kell nekik szervezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában