fogadás

2019.01.16. 16:03

A legnagyobb helyi adózókat köszöntötték Gyomendrődön

A város legnagyobb adót fizető cégeit, vállalkozásait és azok képviselőit köszöntötték a napokban a gyomaendrődi városházán.

B. A.

A fogadáson Toldi Balázs polgármester elmondta, 2018-ban az önkormányzat költségvetése meghaladta az 5 milliárd forintot, túlszárnyalva ezzel az elmúlt évek teljesítményét. A több mint 500 millió forintos adóbevétel jelentős része a mintegy 1300 helyi vállalkozásnak köszönhető.

– Az iparűzési adó gyarapodott a legnagyobb mértékben. Bár csak a forintokat látjuk a papíron, de mindenki tudja, mekkora munka van ezen számok mögött, amelyek azt mutatják, hogy a helyben működő gazdasági társaságok is fejlődnek, erősödnek, hozzájárulva ezzel a település gazdasági növekedéséhez – hangsúlyozta Toldi Balázs. Hozzátette, a költségvetés növekedésének másik tényezője a városban végbemenő fejlesztéseknek tudható be, melyeknek köszönhetően többek között közterületek, óvoda, iskola és orvosi rendelő is megújulhatott a városban.

A 2018-as év legtöbb adót befizető cégei között a Gyomai Kner Nyomda Zrt., a Mamutec Hungary Kft. és a Skylotec Hungary Kft. jár élen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában