kerékpárút

2018.12.11. 15:33

Több mint félmilliárdos kerékpárút-fejlesztés valósul meg Gyulán

Aláírták a Gyula és Városerdő közötti közel öt kilométeres kerékpárút építésére és a Temesvári út – Fehér-Körös hídja és Rulikowsky utca közötti szakaszok felújítására vonatkozó kivitelezői szerződést.

P. G.

Kedden délelőtt dr. Görgényi Ernő polgármester a Futizo Kft. ügyvezető-tulajdonosával, Piskolty Tiborral tette hivatalossá aláírással a megállapodást. A beruházással kapcsolatos sajtótájékoztatón dr. Görgényi Ernő elmondta, a Futizo Kft. nyílt közbeszerzési eljárás keretében nyerte el a kivitelezés lehetőségét.

– A kiíráson bárhonnan érkező vállalkozások pályázhattak, és örömünkre szolgál, hogy egy gyulai munkavállalókkal működő, gyulai cég lett a közbeszerzési eljárás nyertese – hangsúlyozta.

A célra a város 400 millió forintot nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon, amit az önkormányzat további 135 millió forinttal egészít ki. Az összegből a Temesvári út legrosszabb állapotban lévő és keskeny szakaszát építik újjá, másrészt – tette hozzá a polgármester – Békés megye talán legszebb kerékpárútja épül meg Gyula és Városerdő között. Az út áthalad a Kisdelta tározó töltésén, és kilátást biztosít a Körösök völgyére, illetve a környező erdőségekre. Így a Fekete-Körös völgye is bekerül a kerékpáros turisztikai attrakciók közé.

A beruházásnak hivatásforgalmi jellege is van: Gyuláról a tüdőkórházba, míg Sarkadról sokan járnak be Gyulára dolgozni. A biztonságukat is szolgálja a fejlesztés.

A költségeket befolyásolta, hogy a Kisdelta tározó töltésén olyan kerékpárutat kell építeni, ami árvízvédelmi készültség esetén a munkagépeket is elbírja. A beruházásnak jövő év szeptember végéig kell elkészülnie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában