Szarvas

2018.12.05. 15:54

Pulitzer-díjas író darabjára készülnek Szarvason

Tennessee Williams – Macska a forró bádogtetőn című színdarabjának bemutatására készül a Cervinus Teátrum. A Pulitzer-díjas író kedvéért Dósa Zsuzsanna, művészeti igazgató, ezúttal lejött a színpadról, hogy rendezői színben járuljon hozzá a sikeres előadáshoz, melynek rendhagyó olvasópróbáját a hét elején tartották.

Balázs Anett

– Hagytam hogy a kollégák szabadon felolvassák a darabot, anélkül hogy közbeszóltam volna. Úgy érzem mindenki nagyon a helyén van az adott szerepében. Az amerikai drámairodalom korából származó mű igazi nagy kedvencem, mert egy olyan időtálló családi dráma, amely olykor megnevettet, de egyben mélyen elgondolkodtat – fogalmazott el Dósa Zsuzsanna.

Fotó: Babák Zoltán

Hozzátette, a kétfelvonásos darab díszletét és jelmezeit Nagy Szilvia tervezte, aki egy szellős, békességet gazdagságot sugárzó szobát rendezett be, a hozzá illő ruhákkal. Brick Pollitt szerepében Timkó János tűnik fel, aki elárulta, egy különösen nehéz karakter megformálásáról van szó.

– Egy nagyon intenzív színpadi jelenlétet igényel, viszonylag kevés szöveggel. A darab mondanivalóját illetően sajnos ismerek ilyen családokat, akik álságos hazugságban élik a mindennapjaikat, amely megmérgezi a családon belüli kapcsolatokat – mondta Timkó János.

A darab bemutatója február 8-án lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában