állatmentők

2018.12.23. 10:19

Mind a huszonnégy, a Retriever Rescue által ápolt labrador él

A Retriever Rescue Fajtamentő Egyesület újabb részleteket közölt a gyulai szaporítótól elhozott állatokról.

Fotó: Facebook

Forrás: Facebook

Mint azt korábban írtuk, kedden egy gyulai szaporítótelep kutyái kerültek a Retriever Rescue gondozásába. A kutyák közül egy van kritikus állapotban. Az ő életéért küzdenek az egyesület tagjai, de nem biztos hogy életben marad.

Sok kutyának súlyos betegségei vannak, de állapotuk nem kritikus. Többen szívférgesek, mindnél súlyos belső és külső parazita fertőzöttséget állapítottak meg, egyikük sárgaságban szenved, kiszáradtak, súlyosan alultápláltak, ami miatt izomleépüléssel küzdenek. Ők intenzív ellátásban részesülnek.

Fotó: Facebook

A labradorok annyira soványak, hogy átlagos testsúlyuk mindössze felét nyomják.

A kutyák két-három méteres kennelben éltek 4-5 társukkal együtt ivóvíz nélkül kitéve az elmúlt napok fagyos időjárásnak. Sokszor napokig feléjük se nézett a gyanúsított.

Sok kutyának még folyik az azonosítása, ugyanis van olyan labrador, aminek chipszáma nem egyezik meg az oltási könyvében lévő adatokkal. Valószínűsíthető, hogy több kutya is volt a telepen, de ezek vagy meghaltak, vagy pedig máshova kerültek.

A gyanúsított rendőri védelmet kért, mivel sok fenyegetés éri. Ő maga is több feljelentést tett.

Az utóbbi napokban nagyon sok adomány érkezett a labradoroknak és az egyesület tagjai még az ünnepek alatt is szinte minden idejüket az állatok gondozásának szentelik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában