geocoaching

2018.12.30. 14:18

Kincskereséssel búcsúztatták az idei esztendőt

Geocaching évbúcsúztatót rendeztek „kincskeresőknek” és érdeklődőknek a Békéscsabai Turisztikai Főpályaudvaron, a Gőzmalom téren álló kisvonatnál.

B. O.

Csatári György, és az egyik játékos olvassa a vonatnál elhelyezett ládából előkerült információs lapot. A szerző felvétele

Mint megtudtuk, a geocaching egy egyre népszerűbb szabadidős hobbi, melyet hazánkban hivatalosan a Magyar Geocaching Közhasznú Egyesület képvisel. Lényege, hogy a játékostársak úgynevezett geoládákat rejtenek el olyan helyeken, amelyekről úgy gondolják, hogy mások számára is érdekes látnivalókat, felfedezésre méltó helyeket kínálnak.

Csatári György, és az egyik játékos olvassa a vonatnál elhelyezett ládából előkerült információs lapot. A szerző felvétele

Csatári György, a Magyar Geocaching Közhasznú Egyesület tagja, aki egyébként mentorként a kezdő játékosoknak is segítséget nyújt, elmondta, a pontos helyet és koordinátákat GPS-szel rögzítik, és a fontosabb látnivalóról egy leírást is készítenek. Hozzátette, ezek egy moderálást követően az egyesület honlapján is megjelenhetnek, innen pedig a játékosok letöltheti az információkat, és egy navigálásra alkalmas készülék segítségével megkereshetik a geoládát. Mint elhangzott, jelenleg több mint 24 ezer hazai „kincskereső” vesz részt ebben a játékban.

Az esemény szervezőinek részéről Sós Imre, a turisztikai főpályaudvar ötletgazdája és vezetője elmondta, Magyarországon összesen több mint négyezer ilyen ládika van, ebből nyolc Békéscsabán található, ezekből egy pedig éppen a főpályaudvaron. Kiemelte, a vonatnál elhelyezett ládát már több mint háromszázan látogatták meg, és egyre többen vannak, akik felkeresik a pontot, köztük külföldiek is.

A békéscsabai rendezvény mellett az országban még két helyen tartottak hasonló eseményt. A kisoroszi Szigetcsúcsnál és a Kaposvár közeli Deseda-tónál is összejöhetnek a játékosok egy kis évbúcsúztatásra, koccintásra, sütizésre.

A békéscsabai eseményen is hasonlóképp készültek a szervezők, de a sütemények mellé házikolbász, ropogós kenyér és pálinka is került az asztalra. A játékosok már kezdéskor is többen összegyűltek, de nemcsak helyből, hanem távolabbról is bejelentkeztek az eseményre. Többek közt Szolnokról és Kecskemétről is jelezték, hogy eljönnek a csabai évbúcsúztatóra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában