Békéscsaba

2018.12.06. 17:41

Emléktáblát állítottak a korábbi artézi gyógyfürdő épületén

Felavatták Békés megye első artézi gőz-gyógyfürdőjének emléktábláját csütörtökön a város és a Békéscsaba300 Várostörténeti Emléktestület képviselői. Az eseményt Békéscsaba újratelepítésének háromszázadik évfordulója alkalmából szervezték meg, melyen Szarvas Péter, a megyeszékhely polgármestere mondott avatóbeszédet.

B. O.

A városvezető hangsúlyozta, bár a város újratelepítésének évfordulóján, a rendezvényeken sok, a várost meghatározó épületekről, azok történeteiről beszéltek, de a volt fürdőről eddig egyik ünnepi eseményen sem emlékeztek meg.

 

Pedig elmondása szerint a patinás épület fontos a településnek, mivel a békéscsabai fürdőkultúra megteremtésével függ össze.

Fotók: Kiss Zoltán

Szarvas Péter megköszönte a ház jelenlegi tulajdonosainak a lehetőséget, hogy az emléktábla felkerülhetett az épületre, és felavathatták azt.

Az esemény zárásaként az érintettek elhelyezték az emlékezés koszorúit, majd a ház lakói egy szívélyes vendégfogadás keretén belül az ingatlan udvarára invitálták az érdeklődőket, oda, ahol az egykori fürdő egy része működött az 1900-as évek elején.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában