sajtótájékoztató

2018.12.05. 17:44

A Nemzeti Konzultáció fontosságát emelte ki az országgyűlési képviselő

A családok védelméről szóló nemzeti konzultációs kérdőív kitöltésének fontosságáról szólt szerda délelőtti gyulai sajtótájékoztatóján dr. Kovács József országgyűlési képviselő.

P. G.

Fotó: Lehoczky Péter

– A kormány a kérdőív segítségével képet szeretne kapni arról, hogy jó úton jár-e a családtámogatások rendszerével – fogalmazott dr. Kovács József, aki hangsúlyozta, a kabinet számára az egyik első számú prioritást a családok támogatása jelenti. Az országgyűlési képviselő ennek kapcsán szólt a családi adókedvezményekről, a gyesről, a gyed extráról, a családi otthonteremtést segítő intézkedésekről, a bölcsődei, óvodai, iskola fejlesztésekről.

– A kormány a növekvő gazdasági mutatók mellett minél nagyobb összeget kíván a családok támogatására fordítani – tette hozzá. – Mindezekkel a kabinet a születésszám növekedését szeretné segíteni.

Fotó: Lehoczky Péter

Ennek kapcsán emlékeztetett arra, hogy 2010-ben, amikor a második Orbán-kormány elkezdte munkáját, 1,3 volt a termékenységi ráta, ami napjainkra 1,5 fölé emelkedett. A népességszám megtartásához viszont a 2,1-es szám elérésére lenne szükség.

Dr. Kovács József nyomatékosította, ellent kell állni azoknak az ellenzéki elképzeléseknek, amelyek szerint a népességszámot bevándorlók betelepítésével lehet megoldani, nem pedig a családok támogatásával.

A kérdőíveket december 20-ig lehet visszaküldeni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában