Gyula/Székesfehérvár

2018.11.27. 11:15

Veres Violát választották az év agilitybírójának

Idén a gyulai kötődésű Veres Violát választották az év agilitybírójának. A közelmúltban Székesfehérváron rendezték meg az Országos Agility Bajnokságot, melynek befejezőnapján, a záróünnepségen adták át a címet, valamint az elismeréssel együtt járó díjat. Utóbbi stílszerűen egy díszdobozban elhelyezett gravírozott síp volt.

P. G.

Az előzményről érdemes tudni, hogy a bírói testület tagjai ajánlhattak három bírót az elismerésre, s az így kialakult mezőny tagjaira szavazhattak ezt követően a sportolók.

A versenyzők a szavazás során figyelembe vették az év során nyújtott bírói teljesítményt, a leadott pályarajzokat és akár az egyéni szimpátiát is. Veres Viola munkáját egyébként nemcsak hazánkban, hanem a határon túl is sokra értékelik. Több alkalommal hívták már Romániába, Ausztriába, Norvégiába, de kapott felkéréseket Szlovákiából és Görögországból is.

A fiatal szakember jelenleg az Eötvös Loránd Tudományegyetem biológia és természetismeret szakán tanul, hamarosan pedagógusként folytatja a pályáját. Egyetemi elfoglaltságai miatt nem is tudott minden felkérésnek eleget tenni, ezért is örül nagyon az elismerésnek.

Elismerték Veres Viola (középen) bírói tevékenységét. Beküldött fotó

Veres Viola versenyzőként kezdte a kutyás agilityt, és rengeteg megmérettetésre eljutott.

– Ezeken a versenyeken született meg a gondolat, hogy bíróként is kipróbáljam magam, és környezetem is erre ösztönzött – szólt az előzményekről. – Őszintén szólva bennem is megvolt az ambíció, hiszen kíváncsivá tett, hogy milyen is lehet más szemszögből, a másik oldalon állva részt venni a különböző viadalokon.

Veres Viola 2015 óta bíráskodik, évről évre nagyobb elismerés mellett, amit az is mutat, hogy folyamatosan egyre nívósabb versenyekre hívják, egyre több helyről kap felkérést nemcsak belföldről, hanem a határon túlról is. Jövőre várhatóan több alkalommal utazik majd Norvégiába, hogy segítse az északi országban rendezett versengéseket.

Közben pedig szemináriumokat, képzéseket tart, illetve már az egyetemi tantárgyait is tanítja, amelynek során korábban, az agilityzés és a bíráskodás során megszerzett ismereteit is jól használja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában