tanulmányi út

2018.11.12. 12:48

Vajdaságból érkezett Orosházára a könyvtáros delegáció

Vajdaságból érkezett magyar könyvtárosok egy csoportja a Justh Zsigmond Városi Könyvtárba.

Cs. I.

Hétfőn reggel – kihasználva a szerb állami ünnepet – tanulmányi útra indultak. Elsőként Dávid Zoltán polgármester fogadta őket, s bemutatta Orosháza nevezetességeit. A vendégek figyelmébe ajánlotta a képtárat, a múzeumot, a Kodolányi Egyetemet, s mindazokat a helyi értékeket, amelyekkel könyvtárosi munkájuk során akár elektronikusan, akár írott, nyomtatott formában találkozhatnak.

A szerző felvétele

Fotóalbummal is megajándékozta a látogatókat, akik elmondták, az adai műszaki iskola könyvtárából, a temerini közkönyvtárból, egy szabadkai iskolai könyvtárból, a kishegyesi fiókkönyvtárból, a topolyai könyvtárból érkeztek, és sok hasznos szakmai tapasztalattal szeretnének hazatérni.

A házigazdák könyvtárbemutatót tartottak, külön a biblioterápiás szolgáltatásról is szót ejtve, majd molynyomozó játékot is játszottak velük, és közben természetesen a nyitva tartás idején érkező olvasókat is kiszolgálták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában