békéscsaba

2018.11.12. 13:29

Több intézmény is Kincses Kultúróvodává válhat

Immár negyedik alkalommal hirdeti meg a Kincses Kultúróvoda pályázatot a magyarországi óvodák számára az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkársága és Oktatásért Felelős Államtitkársága – jelentette be a hétfőn Békéscsabán, a Pásztor utca 70. szám alatti Napsugár óvodában tartott sajtótájékoztatón Fekete Péter.

L. B.

A kultúráért felelős államtitkár kiemelte: a leendő nyertesek Kincses Kultúróvoda 2019 címet feltüntető dísztáblát vehetnek át, valamint 1,3 millió forintot.

Beszélt arról, hogy egyre több az olyan óvoda, ahol valamilyen pluszt adnak a gyermekeknek, beépítve a mindennapi szakmai munkába. Arra biztatta az intézményeket, vezetőiket, munkatársaikat, hogy pályázzanak a Kincses Kultúróvoda 2019 címre, hiszen az elnyerhető támogatásból például színházba, bábszínházba mehetnek majd a gyermekek. Várhatóan a jövő év elején döntenek a díjazottakról, és nagyjából húsz óvoda viselheti majd a következő években a titulust.

A sajtótájékoztatón Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere elmondta, hogy a városi közgyűlés és az önkormányzat több döntéssel igyekszik vonzóvá tenni Békéscsabát. Kiemelten fontosnak nevezte az óvodákkal kapcsolatos határozatokat, hiszen amikor a kisgyermekes családok arról döntenek, hogy hol telepednek le, hogy hol képzelik el a jövőt, akkor nézik azt is, hogy milyenek az óvodákban az infrastrukturális feltételek, hogy az intézményekben milyen szakmai munka folyik.

– Békéscsaba ezen a téren is kiemelkedően teljesít – húzta alá Szarvas Péter. Sorolta, hogy mely óvodák újulhattak meg és újulhatnak meg a jövőben a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében. Dicsérte a szakmai munkát és azt, hogy a Napsugár óvodát is magában foglaló Lencsési óvoda mellett több békéscsabai intézmény nyerte már el a Kincses Kultúróvoda címet, hogy az óvodákban labdajátékokra, néptáncra, úszásoktatásra is van lehetőség.

– Több óvoda nemcsak megújul, hanem bővül is – fűzte hozzá dr. Ferenczi Attila tanácsnok, aki fontosnak nevezte, hogy minél korszerűbb és színvonalasabb, szerethetőbbek legyen a Lencsési-lakótelepen lévő három óvoda. Elmondta, hogy nemrég a Manóvároviban adtak át sportpályát, a tervek szerint a Zöldoviban is lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában