Tihanyi Garda-fesztivál

2018.11.19. 16:31

Tihanyi fesztiválon mutatkozott be Gyula

Díszvendégként volt jelen a gyulaiak delegációja a hétvégén komoly érdeklődés mellett megtartott Tihanyi Garda-fesztiválon. Dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere lapunknak elmondta, a tihanyi házigazdák mind a programsorozat előzetes marketingje, mind a rendezvény keretében kiemelt megjelenést biztosítottak számukra. 

P. G.

A háromnapos, idén már tizenhetedik alkalommal életre hívott eseménysorozaton egyébként a gardákat, a látott halakat ünnepelték, illetve a régi idők halászai előtt tisztelegtek. A polgármester kiemelte, részt vettek azon a hagyományos hajókiránduláson, amivel szintén az egykori tradicionális tevékenységet idézték meg, és ugyanezt a célt szolgálta, hogy a Balaton vizében koszorút helyeztek el.

Nagy sikerrel lépett fel a fesztiválon a Pernahajder Campbell nevű gyulai csapat, maga a fürdőváros pedig egy információs standon mutathatta be értékeit a látogatóknak.

– A szervezők a központi részen adtak helyet Gyulának, így nagyon sokan megfordultak az információs pultunknál – fogalmazott dr. Görgényi Ernő. A helyi és környékbeli médiumok egyaránt interjúkat kértek a városvezetőtől és delegáció tagjaitól, s az online felületek is részletesen beszámoltak a város jelenlétéről.

A polgármester kifejtette, mindenképpen folytatják az együttműködést Tihannyal a jövőben is. Mint ismert, tavasszal a Balaton-parti község volt a díszvendége a gyulai Virágok fesztiváljának.

– Mindketten tagjai vagyunk a Városok és Falvak Szövetsége elnevezésű önkormányzati kulturális szervezetnek – ecsetelte. – Ennek a szövetségnek a részeként olyan településekkel létesítettünk már rendkívül fontos együttműködést, mint Tihany, Debrecen, Balatonfüred, Csopak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában