békéscsaba

2018.11.14. 16:32

Rendkívüli nyílt nappal szólították meg a diákokat

Jelképes képviselői joggal ruházták fel a Nyílt Nap a Városházán elnevezésű ifjúsági programon résztvevő diákokat szerda délután a városháza dísztermében.

N.-L. V.

A szerző felvétele

Az esemény célja az volt, hogy a résztvevők megismerjék a polgármesteri hivatal és az önkormányzat felépítését, működését, továbbá, tájékozottak legyenek a korosztályukat közvetlenül érintő hivatali ügyintézési folyamatokban. A nyílt napra a békéscsabai középiskolák 10-10 tanulót delegálhattak, a díszteremben mintegy százan jelentek meg.

A szerző felvétele

A fiatalokat Nagy Ferenc alpolgármester köszöntötte. Elmondta, a közgyűlés néhány éve fogadta el azt a jelenleg is érvényben lévő ifjúsági koncepciót és annak cselekvési tervét, melynek egyik fontos pillére a fiatalok széleskörű információigényének kielégítése, a számukra érdekes információs csatornák megtalálása és azok alkalmazása. E terv egyik eleme a nyílt napi program is, amit 3. éve szerveznek meg.

– A korábbi visszajelzések megerősítették az önkormányzatot abban, hogy érdemes idén is megrendezni a rendhagyó eseményt. A termet a közgyűlésnek megfelelően alakítottuk ki azért, hogy a jelenlévők megtapasztalják azt, miként működik egy-egy ilyen ülés, és azt is, milyen érzés abban a teremben, székekben ülni, ahol megszületnek a város életét, fejlődését meghatározó testületi döntések – fogalmazott.

Közel száz nevet tartalmazó emléktáblát is felavattak. A szerző felvétele

Ezt követően Nagy Ferenc megnyitotta a rendkívüli testületit, amelyen a fiatalokon túl városvezetők és köztisztviselők vettek részt. A napirendi pontok a hivatali szervezeti egységek és osztályok vezetőinek beszámolójából állt. Az említett vezetők 5-5 percben adtak tájékoztatást arról, hogy milyen, konkrétan a fiatalokhoz kapcsolódó tevékenységet végez az adott osztály. Ezt követően az alpolgármester elfogadásra tette fel az adott beszámolót, így azokról a diákok szavazhattak is.

A programot egy, a mindenkori békéscsabai bíróknak emléket állító, egykori bíró, településvezető, a város történetének, községgé válásának meghatározó szereplőjét feltüntető tábla avatása zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában