Orosháza, videóval

2018.11.07. 06:50

Összhangban mozognak rúdon, falon, levegőben

Rúdtánc, légtánc, faltánc és minden, ami adrenalint fokoz. Kiváló ebben Takács Andi és a nála 15 hónappal fiatalabb testvére, Noémi. A lányok nevétől hangos mostanában a TV2 sztárokat felvonultató műsora, a Show és más semmi. Amihez nem értenek a celebek, abban kell remekelniük, miután a profik (például Andi és Noémi) bemutatják a feladatokat. A testvérpár, ha kell, egy óriás vizes kehelyben, vagy falon táncolva nyűgözi le a közönséget.

Csete Ilona

A show-­műsorban tizenkét híresség vállalkozik arra, hogy hétről hétre, határaikat átlépve, számukra idegen terepen bizonyítsa tehetségét, a közönséget is szórakoztatva. Feladataikat előzetesen bemutatják a hozzáértő profik, például Takács Andrea és Noémi, a modern kortárs táncművészek. Az üvegkelyhes, vizes produkcióban Noémi szerepelt, míg a lélegzetelállító gumifalas légtáncával nővére, Andi varázsolta el a nagyérdeműt legutóbb, a péntek esti adásban.

A színpadi csillogástól távol, a szürke, de mozgalmas hétköznapok egyikén otthon, Orosházán, az edzőteremben beszéltünk meg találkozót a lányokkal, hogy kifaggassuk őket: milyen út vezetett a rivaldafénybe; megnézzük, a légies látvány mögött mennyi kék-zöld folt árulkodik a rengeteg tréningről. A mindig mosolygó lányokat szinte kérdezni se kellett. Elmesélték: óvodáskoruk óta táncolnak. Gimnáziumot tudatosan választottak, jó messzire szülővárosuktól. De miért is?

– Anyukánk azt mondta, itthon ne maradjunk! Hitt bennünk, így kerültünk a fővárosi Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakgimnáziumba, s így lett belőlünk modern kortárs táncművész – sorolták az alig húszéves Takács lányok a karrierépítés első mérföldköveit. Az adrenalinra vágyó, az ismeretlent is megismerni akaró, az extrém produkciókra nyitott fiatalokkal ekkor találkozott Vincze Tünde, a Magyar Légtornász Szövetség megalapítója, vezetője. Azóta együtt dolgozik velük.

A szerző felvételei

– Fantáziát lát bennünk. Rengeteget tanulunk tőle. Szenzációs négyes, X-Faktor, Sztárban sztár, Nagy duett és rengeteg koncert ad nekünk fellépési, bemutatkozási lehetőséget. Tarján Zsófia mellett is táncolhatunk majd Magyarország legnagyobb koncerthelyszínén, a Papp László Budapest Sportarénában a HoneyBeast novemberi koncertjén. Óriási élmény lesz – szögezi le a két lány.

S hogy mióta ez a nagy összhang közöttük? Így volt-e mindig? Őszintén vallottak erről is.

– A középiskola évei alatt voltak konfliktusok – nevetnek „összhangban”. Azóta sokat komolyodtak, tekintetből értik egymást a legnehezebb magasságokban s helyzetekben is. Andi akart rúdtáncolni, Noémit nem vonzotta ez az eszköz.

– Rávett, menjünk együtt. Nagyon fájt minden porcikám. Addig csak a függönnyel dolgoztunk, az puha, úgy tekerjük, ahogy akarjuk. Ám, a kemény rúdon mi tekergetjük a testünket. Ma már tudom, jól döntöttem, hogy Andival tartottam. Sokat dolgozunk párban. Duóban sokkal sikeresebbek vagyunk, a közönség imádja – és újra sorolja Noémi a cirkuszi (ha kell, csilláron lógó) és egyéb felkéréseiket.

De miként lehet a kétlakiságot ennyi elfoglaltság mellett összehangolni? – erre is kíváncsiak voltunk.

– Itthon, Orosházán élünk. Igaz, rengeteget utazunk, megyünk oda, ahová hívnak. A vállalkozásunkat azonban itt, a szülővárosunkban alapozzuk meg. A párommal vettünk egy kis házat, ott szeretnénk egy edzőtermet kialakítani. Szóval itthon képzeljük el a jövőnket – vallott Andi a terveikről egy edzés előtt. Noémi nevetve tette hozzá: ő pedig az alkalmazott.

S miközben bemelegítettek, megmutatták tehetségük „célszerszámait”. Ők csak megunhatatlan sportnak nevezik a rúdfitneszt, a jumping fitneszt, a karikával, a függönnyel való akrobatikázást.

Az egyértelmű a külső szemlélőnek, hogy nagy az összhang a lányok között, Andi (fent) mellett megszerette a rudat Noémi is

Adrenalin kell a Takács lányoknak

Ötletekből kifogyhatatlanok a Takács lányok. Miközben a jéghideg rúd mellett készülődik Andi és Noémi, sztoriznak Andi leeséseiről (őt jobban vonzza a föld). Beavatnak azoknak a kencéknek a használatába, amiktől „ragadni” lehet a rúdra. Amikor a bemutatandó koreográfiákat egyeztetik, a nevetés halkul, a koncentráció nélkülözhetetlen akár rúd- vagy faltáncról van szó. Arcuk akkor derül fel újra, amikor a nagyon menő víz alatti rúdtáncról mesélnek. Kipróbálnák. Mert szép pózokat lehet beállítani. No, erre mi is kíváncsiak leszünk!

A produkcióról készült videót IDE KATTINTVA tekintheti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában