önkormányzati fejlesztések

2018.11.06. 17:53

Nagy összegű támogatás érkezik Békés megyébe

A Belügyminisztérium idén több mint 8 milliárd forinttal támogatja az önkormányzati fejlesztéseket. Az önkormányzatok egyrészt intézményeik, másrészt belterületi utak és járdák felújítására pályázhattak – tájékoztatta lapunkat Dankó Béla országgyűlési képviselő.

P. G.

A szaktárca két körben hozott döntéseket a fejlesztési célú pályázatokról. Első körben augusztus elején, amivel országosan 282 pályázatot támogattak, 5 milliárd forinttal, köztük 8 települést Békés megyében. Augusztusban a kormány további 3 milliárd forintot csoportosított át az önkormányzati fejlesztésekre. A második körben országosan további 195 pályázatot támogattak, ebből Békés megyében további 10 települést.

A hazai forrású, évenként kiírt pályázatnak három fő célja van: a kötelező feladatot ellátó intézmények fejlesztése, felújítása, a sportlétesítmények fejlesztése, valamint a belterületi utak, járdák és hidak felújítása.

A minisztérium idén a legtöbb forrást, több mint 4,7 milliárd forintot útfelújításra biztosította, intézmény-felújításra pedig 2,5 milliárd forintnál nagyobb összeget.

Békés megyében összességében 18 önkormányzat nyert támogatást 256,2 millió forint összegben. A megyében elsősorban belterületi utak és járdák felújítására pályáztak a települések, s 229,4 millió forint támogatást kaptak erre a célra.

Dankó Béla kiemelte, választókerületében öt település nyert el összesen 88,7 millió forint támogatást ebben a pályázati kiírásban elsősorban járda- és útfelújításra. Békés városa a Verseny utca, Csabacsűd a József Attila utca felújítására, Dévaványa járdafelújításra (a Körösladányi utca egy szakaszára, a Széchenyi utca egy szakaszára, a Vörösmarty utcára és a Bethlen utcára), Kamut szintén útfelújításra (a Széchenyi utca egy szakaszára, az Arany János és Park utca teljes szakaszaira) kaptak támogatást, Körösladány pedig járdafelújítást hajthat végre a támogatásból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában