mezőkovácsháza

2018.11.15. 17:18

Már használhatják a felújított Deák utcát a lakók

A Deák utca felújításának útavatójára készültek a mezőkovácsháziak csütörtökön a Petőfi és a Béke utca kereszteződésében.

Cs. I.

Varga Gusztáv polgármester köszönetét fejezte ki az érintett lakóknak, akik türelmesen kivárták a beruházást, sokszor együttműködve a kivitelezőkkel. A kormányzat hozzájárulásával egy pénzintézettől 10 éves futamidőre felvett hitel segítségével tudta megvalósítani a munkákat az önkormányzat.

Szalagátvágás a Deák utcán. A szerző felvétele

– Köszönettel tartozunk a helyi vállalkozóknak is, akik adóbefizetéseikkel teremtik elő a visszafizetés lehetőségét. Így tud önkormányzatunk elkötelezetten haladni azon az úton, amit az infrastruktúra fejlesztésében kitűzött. Tavaly földes útjaink, jövőre a Dózsa, a Rózsa és a Bethlen utca kerülhet sorra szintén hitelfelvétellel, pályázati forrásból – tájékoztatott az avatón a polgármester. A jelenlévőket pedig arra kérte, az út állapotának megőrzésére fokozottan ügyeljenek. Ha károkozót, károkozást látnak, azt jelentsék.

Sóki Zoltán műszaki irodavezető a részleteket sorolta: a 121,5 milliós beruházás (plusz 2 millió a Petőfi utcai szakasz) keretében 15 ezer 400 négyzetméter aszfaltút épült, 1 100 köbméternyi aszfaltot épített be a kivitelező és szintre emelte a csatornafedlapokat, útpadka is készült. Az állagmegóvásért súlykorlátozó táblákat helyeztek ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában