fejlesztés

2018.11.16. 16:24

Békéscsabáig is elérhet a tram-train

Szeged és Hódmezővásárhely között már épül az új vasúti rendszer, de 2020-as elkészülte után Békéscsabáig bővülhet a szakasz.

Illusztráció: Shutterstock

Ugyan 2020-ra lesz kész várhatóan a Szegedet és Hódmezővásárhelyt, illetve környékeit összekötő hibrid villamos vasúti rendszer, ismertebb nevén a tram-train, máris keresik annak bővítési lehetőségeit egy megvalósíthatósági tanulmány keretei között – írja a Magyar Idők.

A közlekedési kormányzat már megrendelte a Szeged–Szabadka és Szeged–Békéscsaba tram-train vonalszakaszok megvalósíthatósági tanulmányát, és zajlik a meglévő tervek felülvizsgálata és a kivitelezés előkészítése – tudta meg a Magyar Idők az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól. A megvalósíthatósági tanulmányhoz szükséges előzetes terveket a Szerb Köztársaság átadta a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. részére. A Szeged–Szabadka szakasz költségtervet és közgazdasági számításokat tartalmazó változatelemzése hamarosan rendelkezésre áll majd, miközben a Szeged–Békéscsaba szakasz teljes körű vizsgálata már megtörtént.

Borítókép illusztráció: Shutterstock.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában