Szarvas

2018.10.30. 19:14

Több tucatnyi ügyességi, logikai, kézműves és népi játék várja a családokat

Szünidős játéknapokat rendez a településen a Cervinus Teátrum a héten. Az őszi szünetben, három napig folyamatosan, minden délután változatos programokat kínál a gyerekeknek és a felnőtteknek, délután kettő és este hat óra között.

B. O.

– Évek óta a szünidős időszakra szoktuk ezt a programot időzíteni, melyre nagyon szívesen jönnek hozzánk a gyerekek, a családok, most is naponta több mint százan látogatnak el hozzánk. Nagyon fontos, hogy az érdeklődők úgy jöjjenek, hogy a szülők is szeressenek játszani. Egyébként minden nap más-más, öt-hat társasjátékot, méghozzá a legújabbakat is ki lehet próbálni. Mindezt persze játszva, a játékba való beletanulást pedig játékmesterek segítik – részletezte a játéknapokat Kugyeláné Décsei Mónika, a rendezvényház vezetője.

Többféle megmérettetésen vehetnek részt. Beküldött fotó

Elmondása szerint a családok nagyon szeretik, hogy a délutánba mindig beékelődik egy gyerekfilm, amit a kicsik is örömmel néznek meg. Ezen felül mindig van egy halloween kézműves játszóház, ez azokat foglalja le, akik már elfáradtak a játékokban.

– Idén van egy tökmagpartink is, itt a legkisebbeknek egy külön kis kuckót alakítottunk ki, ahol babajátékok vannak, külön baba-mama tanácsadással. Ide azok tudnak elvonulni, akik kisgyermekekkel jöttek. Aztán tettünk a programba egy nagy játékparkot is, ami családi játékpark elnevezéssel szerepel a programon, és itt tudják igazán próbára tenni a tudásukat a résztvevők. Legalább 30-40 játék van itt, ezek többek közt ügyességi, logikai és memóriajátékok – árulta el Kugyeláné Décsei Mónika.

A rendezvényház vezetője kiemelte még az ügyességi versenyeket is, ahol többféle megmérettetésen lehet részt venni. A kicsiknek például egy gumis akadálypályán kell végigsétálniuk úgy, hogy közben nem érinthetik meg a lábukkal a gumiszalagot.

– De van lekvároskenyér-evő verseny is, amit különösen szeretnek a gyerekek, mert így játék közben a pocak is megtelik – tette hozzá Kugyeláné Décsei Mónika.

Az utolsó nap egyik fő attrakciója egy miniszínház lesz: egy kalózmesét nézhetnek meg a gyerekek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában