békéscsaba

2018.10.03. 17:22

Tíz éve halt meg a P. Mobil frontembere, Tunyó

Nagyszabású programsorozattal készülnek a békéscsabai születésű Tunyogi Péter halálának 10. évfordulóján, október 20-án Békéscsabán.

N.-L. V.

A szervezők elsőként emléktáblát avatnak a Jókai színházban, majd az énekes lánya, Tunyogi Bernadett színésznő, énekesnő és a Schuster Lóránt, a P. Mobil vezetője emlékeznek vissza egy pódiumbeszélgetés során Tunyóra. Az esemény zárásaként három zenekar lép fel a Csabagyöngye Kulturális Központban, köztük a P. Mobil. Az emléktábla-avatás Erdős Norbert európai parlamenti képviselőhöz köthető, ugyanis az ötlettel a politikus kereste meg a teátrumot.

– Úgy gondolom, hogy egy nagyon fontos nap lesz október 20-án Békéscsabán, mert a P. Mobil együttes a magyar zenei életben, kultúrában kiemelt helyet foglal el, hiszen időtartamát, jelentőségét, zeneiségét tekintve meghatározó zenekarról van szó, és ennek a meghatározó zenekarnak volt talán a legjobb énekese Tunyogi Péter, akiről még a kultúra iránt érdeklődők, a P. Mobil zenéjét szeretők sem tudták, hogy Békéscsabán született – fogalmazott Erdős Norbert. – Ez a program erről szól majd, és azért kezdeményeztem a megemlékezést, hogy egyrészről a békéscsabaiak, Békés megyeiek ezzel az információval tisztába legyenek, másrészről úgy gondolom, hogy a jövőben egy valamiféle kiugrási lehetőségül is szolgálhat az, ha tudatosul a megyeiekben, hogy Tunyogi Péter a megyeszékhelyen született. Nincs túl sok olyan nagy formátumú ember akár a közéletben, akár a kultúrában, aki Békéscsabán született volna, és akire büszkék lehetünk; Tunyogi Péter ilyen volt, ezért fontos ez a nap.

Az énekes halálának 10. évfordulóján 14 órakor avatják fel a Korcsok János békési kőfaragómester által készített táblát, amit követően kezdődik meg a színház Vigadó termében az Erdős Norbert által moderált, Tunyogi Péter életéről, munkásságáról szóló másfél órás pódiumbeszélgetés. A Csabagyöngyében 18 órakor kezdődnek a koncertek, elsőként a Radar zenél, utána az esztergomi Tunyogi emlékegyüttes, majd a P. Mobil.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában