építésügy, építészet

2018.10.09. 16:16

Számos kérdésre választ adott a szakmai képzés

Az építészek, mérnökök, iparosok, kereskedők, a bátor szellemű emberek viszik előre a világot – fogalmazott Takács Árpád a Békés Megyei Építész Kamara, a Békés Megyei Mérnöki Kamara, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Békés Megyei Kormányhivatal közös szervezésében megvalósult keddi szakmai képzésen.

P. G.

A Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott elmondta, az építésügy, az építészet olyan szerteágazó tudomány, amely nem csak az épített környezet és az életminőség, hanem a munkahely-teremtés, a gazdaság-élénkítés és a vidékfejlesztés tekintetében is kiemelt fontosságú.

– A változó új szabályok pedig új kérdéseket, dilemmákat vetnek fel, amelyeket közösen kell megválaszolni és értelmezni – tette hozzá, majd kitért a három jelenlévő kamarával megkötött, zsinórmértéket jelentő stratégiai megállapodások fontosságára.

Fajzi Tamás, a Békés Megyei Építész Kamara elnöke is szólt a képzés fontosságáról, hiszen – mint aláhúzta – érzik, tudják, hogy a változó jogi környezetben szükség van az egyeztetésekre.

Dr. Orosz Tivadar, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke kifejtette, hazánkban több mint 92 ezer, Békés megyében mintegy 2700 építőipari vállalkozás működik. Az ágazat összesen 300 ezer embernek ad munkát. 2017-ben az építőipar termelési értéke 30 százalékkal volt magasabb az egy évvel korábbinál, míg az idei első félévben 25 százalékos volt az emelkedés 2017-hez képest. A magyar gazdaság tavaly 4,2 százalékos növekedést ért el, amiben az építőiparnak kiemelt szerepe van. A kedvező tendencia pedig folytatódik.

Buzás Zoltán, a Békés Megyei Mérnöki Kamara elnöke ugyancsak a szervezetük és a kormányhivatal között létrejött hatékony és intenzív együttműködést emelte ki.

Takács Árpád és Fajzi Tamás adta át a díjat Kmetykó Jánosnak. /Fotó: L. P./

Az eseményen adták át a Békés Megyei Építész Kamara Építészeti Életmű-díját. Az elismerést az ötvennyolc éve az építészetben dolgozó, a korábban Békéscsaba és Gyomaendrőd főépítészeteként, jelenleg Mezőberény főépítészeként tevékenykedő Kmetykó János vehette át Takács Árpádtól és Fajzi Tamástól.

Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatallal való kiemelkedő együttműködés elismeréseként Fajzi Tamás, dr. Orosz Tivadar és Buzás Zoltán munkáját díszoklevéllel ismerte el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában