Gyula

2018.10.11. 11:20

Gyulai sportemberek és kutyák álltak sorfalat az ifjú párnak

A Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klub huszonöt sportolója és tizenkét kutyája állt sorfalat nagyváradi barátaik és tagjaik, Cseh István és Praja Krisztina múlt szombaton, a partiumi városban megtartott esküvője előtt és után. Mint az újdonsült férj és feleség lapunknak elárulta, olyan rendkívüli élményben lehetett részük, ami egész életükben elkíséri őket.

Papp Gábor

Cseh István lapunknak elmondta, legalább húsz éve ismerik egymást a gyulai klub vezetőivel, Alt Sándorral és feleségével.

– Sokat találkoztunk, mindig jó sporttársi viszonyban voltunk – ecsetelte. – Az élet pedig úgy alakult, hogy Nagyváradon szünetel az egyesületünk, nincs edzési lehetőség, nincs pálya. Így szinte minden hétvégén átjárunk Gyulára a párommal és a kutyáinkkal agilityzni.

Cseh István elárulta, bár nemrég beszélgettek Alt Sándorékkal arról, hogy esetleg kutyás sorfal köszönti őket az esküvőjük napján, mégis meglepetés volt, ami szombaton történt.

– Valahol a lelkünk mélyén talán számítottunk erre a rendkívül szép gesztusra, de biztosak természetesen nem lehettünk abban, hogy mindez valóra is válik – tette hozzá.

Krisztina és István a nagyváradi várban kialakított házasságkötő teremben mondták ki a boldogító igent. Gyulai barátaikat, klubtársaikat természetesen meghívták az eseményre, akik már előre jelezték, hogy ott lesznek az esküvőn.

– Nagy készülődésben voltunk, és amikor odaértünk az egykori erődítmény közelébe, akkor láttuk, hogy Alt Sanyiék felsorakoztak a kutyákkal – emlékezett vissza a történtekre Cseh István. – Leírhatatlan, felemelő élményként ért bennünket, hogy itt láthattuk őket. A ceremóniát követően az egyik helyi hotel vendéglőjében folytatódott a program, ami előtt a gyulai kutyások újfent sorfalat álltak a párnak.

A gyulai kutyások sorfala az esküvő egyik legemlékezetesebb momentuma volt Nagyváradon, a várnál. Beküldött fotó.

– Nem emlékszem, hogy Nagyváradon valaha ilyesmi megtörtént volna. Nem szégyellem, most is könnybe lábad a szemem, ha visszagondolok erre a momentumra – fogalmazta meg érzéseit Cseh István.

A Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klub egy vászonképpel is meglepte a friss házasokat, amely a férjet, a feleséget és két kutyájukat ábrázolja a gyulai várnál.

– Az alkotás már fel is került a nappalink falára – tette hozzá István.

Praja Krisztina – férjezett nevén Cseh Krisztina – elmondta, nem tudja szavakba önteni azokat a rendkívül pozitív érzéseket, amelyeket szombaton átéltek.

– Gyulai barátaink felejthetetlenné tették a számunkra egyébként is meghatározó napot. Büszke vagyok, hogy ennek a csapatnak a tagja lehetek – fogalmazott.

Alt Sándor, a Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klub elnöke kérdésünkre kifejtette, 2002-ben nemzetközi eseményeik szinkrontolmácsának esküvőjén álltak legutóbb hasonló sorfalat Gyulán.

– Akkor kedvező visszajelzéseket kaptunk, ezért úgy gondoltuk, hogy nagyváradi barátainkat is hasonló módon köszöntjük esküvőjük alkalmából – húzta alá Alt Sándor. A Nagyvárad–Gyula távolság oda-vissza mintegy 150 kilométer, most mi is átélhettük, milyen nagy dolog, hogy Cseh Istvánék majd minden hétvégén legalább egyszer megteszik ezt az utat. Azt hiszem, az irántuk érzett tiszteletünk csak tovább fokozódott. A frissházasok egyébként már ezen a szombaton is Gyulára autóznak majd, hogy együtt edzhessenek barátaikkal, klubtársaikkal.

Különleges ajándék született

Alt Sándor kérdésünkre elmondta, egyéb meglepetéssel is készültek. Az esküvő utáni megvendégelésen a gyulai Király Dominik klubtagjuk klarinéton játszott az újdonsült férjnek és feleségnek, illetve átadták a már említett, a házaspárt és két border collie kutyájukat ábrázoló vászonképet. Istvánról és Krisztináról az alapkép a gyulai várban készült, amihez Alt Sándor szerzett a két kutyáról is fotót. A két képből Gózné Szabó Orsolya, a klub tagja és fotósa készített egyet, majd az alapján megszületett a különleges ajándék.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában