Magyardombegyház

2018.10.13. 19:13

Falunapi ünnep: sajtút-állomást avattak

A magyardombegyháziak szombati falunapja rendhagyó volt: a gondűző, szórakoztató programok mellett ünnepi pillanatok részeseivé is váltak a falubeliek és a vendégek. Sikeres sajtüzemüknek híre van már az ország számos pontján, termékeikkel aratják sikereiket, szombaton ezt erősítendő, sajtút állomást avattak a településen.

Csete Ilona

Varga György, a Sajtkészítők Egyesületének az alelnöke elmondta, az a törekvésük, hogy a jó példákra ráirányítsák a figyelmet. Dél-Békésben, ez a kis falu bebizonyította, miként lehet egy jó ötletre tudatosan építkezni és megállás nélkül újabb ötletekkel piacokat szerezni, azokat bővíteni és messze vinni a hírét ennek a munkának. A sajtút állomásokkal is az a cél, lehetőséget adjanak a piacbővítésre. Tudják meg az idegenforgalomban dolgozók, a turisták, hogy lassan kiépül egy hálózat, ezeknek az állomásoknak a sora, ahol érdemes megpihenni, ismerkedni a gyártással, kóstolni a sajtból készült termékeket.

A szerző felvételei

A megnyitón Hegedűs Imre, az egyesület elnökségi tagja is azt emelte ki, milyen kíváncsi (és bizalmatlan) az ember. Ha megismer valamit, az bizalmat kelt. A sajtüzemek ha kinyitják kapuikat és a sajtmesterek az előállítás részleteiről mesélnek, közelebb hozható a gyártás, a portéka és a fogyasztói szokásokat is fellendítheti ez a fajta hozzáállás.

Dinyés Ildikó polgármester köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik fáradhatatlanul azon dolgoznak, hogy a település élhető maradjon. Az a törekvés, hogy a magyardombegyháziak helyben találják a meg a számításaikat.

Az avatás után köszöntötték a kicsi falu legkisebb, legfiatalabb lakóját, Csabai Lajoskát; a legidősebb polgárt, Must Bálintnét, Jolika nénit. Akire mindig lehet számítani nyugdíjazása után is: Kisháziné Erzsikének is szólt a taps. A kis közösségben kevés ugyan a gyermek, ám így is vannak kitűnő tanulók. Őket is szólították: Dohor Fannit, Lénárdt Abigélt és Olivért, Kasza Patríciát, Kovács Botondot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában