Békés, galériával

2018.10.26. 19:50

A legkiválóbbakat díjazták a VOSZ-gálán

Ebben az évben a Békés Városi Ifjúsági Fúvószenekar, a békéscsabai Mariann Balettiskola és a Békésszentandrási Hunyadi Mátyás Kajak-Kenu és Szabadidő Sport Club tagjai, vezetői vehették át a Békés Megyei Príma díjakat.

Papp Gábor

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) Békés megyei szervezete által immáron tizenharmadik alkalommal megrendezett péntek esti békési gálán gazdára találtak a Békés Megyei Kiváló Vállalkozója címek is.

Megnyitó beszédében Nagy Mihály László, a VOSZ Békés megyei elnöke elsőként arra hívta fel a figyelmet, hogy az országos szervezet ebben az évben harminc éves, majd kitért arra, hogy Békés megyében tegnap a tizenharmadik Príma gálát hívták életre.

Az első ilyen eseményt 2006-ban Szarvason tartották, és azóta a rendezvényt körbe viszik a megyében. Nagy Mihály László később szólt a VOSZ tevékenységéről, munkájáról, Demján Sándor munkásságáról.

Ezt követően Demján Sándorra, a VOSZ néhai elnökére emlékeztek a róla készült emlékfilmmel, majd Szeverényi Barnabás mondta el Demján Sándor két versét.

Izsó Gábor, Békés polgármestere köszöntőjében elmondta, Demján Sándor élettörténete most is nagy hatással van az emberekre, igazi példakép, aki a közösségért tett és dolgozott. A megyei Príma díj kapcsán rávilágított, a megyében is vannak olyan vállalkozók, akik életútjukkal helyben jó, követendő példát mutatnak.

Az ünnepség ezen részében adták át a Békés Megyei Kiváló Vállalkozója elismeréseket. A díjat Fehér György cukrászmester, Hanyecz Zoltán, a hunyai Gépfarm Mezőgazdasági Szolgáltató Kft. ügyvezetője, Mészáros Sándor, az L&M Fémszerkezetgyártó Kft. műszaki vezetője, Ravasz Attila, a gyulai Art Copy Kft. ügyvezetője, Aranyi Imre, az Aranyi Imre és Társa Kft. tulajdonosa és Békési Zoltán pálinkafőzőmester érdemelte ki.

Évtizedek óta rendezik meg a VOSZ központi ünnepségét Vállalkozók napja néven Budapesten, a Művészetek Palotájában. Erre az eseményre minden megye két-két, a kitüntetésre jelölt vállalkozót delegálhat. Ebben az évben dr. Ábrahám Csaba, a gyulai EUROFINS Food Analytica Kft. ügyvezetője és dr. Miklós Pál, a gyulai TESZT Kft. ügyvezetője veheti át a fővárosban az elismerést.

A VOSZ Békés Megyei Média Különdíját, a GA-Pix Kft., Apáti-Nagy Lajos és Gazsó János kapta.

Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott köszöntőjében elmondta, a megyében 65 ezer 300 vállalkozás működik. A vállalkozások sikeresen pályáznak különböző fejlesztésekre, munkahelyteremtő és -megőrző beruházásokra meghirdetett támogatásokra.

Takács Árpád hozzátette, a kormányhivatal tavaly 2 milliárd 454 millió forint támogatás biztosításával 4 ezer 954 munkavállaló foglalkoztatását segítette elő. Idén szeptember 30-án már ez az összeg meghaladta a 2 milliárd 704 millió forintot, amivel 5 ezer 737 ember foglalkoztatását támogatták.

A békési Kecskeméti Gábor Kulturális Központban megtartott gálán fellépett a békési ifjúsági fúvószenekar a Grácia Mazsorett Csoporttal, a Mariann Balett Stúdió és a Belencéres Néptáncegyüttes.

Az estet nívós gálaműsor is színesítette a békési kulturális központban. Fotó: Imre György

A gála egyik csúcspontjaként adták át a Békés megyei Príma díjakat. Elsőként a Békés Városi Ifjúsági Fúvószenekarnak nyújtották át az elismerést a magyar zeneművészet kategóriában. A kitüntetést Bagoly László, a zenekar vezetője, valamint Rónainé Szerencsi Anett és Rónai Sándor, az együttes két tagja vette át.

A magyar közoktatás kategóriában a Mariann Balettiskola érdemelte ki a Príma díjat. A díjat az iskola vezetőjének, Vargáné Szokol Mariannak adták át, aki több mint huszonöt éve indította útjára balettiskoláját. Értékteremtő munkája eredményeként sokan szerették meg a táncot, tanítványai között sok olyan tehetséges fiatal fordult meg, akik a táncban jelentős sikereket értek el.

A magyar sport kategóriában a Békésszentandrási Hunyadi Mátyás Kajak-Kenu és Szabadidő Sport Clubnak ítélték oda a kitüntetést. Az elismerést Sinka Péter Olivér elnök, Fabó István ügyvezető elnök, Bodonyi Dóra és Kovács László klasszis kajakozók vették át.

Az est végén köszöntőt mondott dr. Lovassy Tamás, a VOSZ Príma főkoordinátora.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában