Békéscsaba – galériával

2018.10.11. 06:59

A bontási munkálatok a végéhez közelednek a csabai piacon

A vállalkozási szerződésben meghatározott ütemterv szerint haladnak a munkálatok a békéscsabai piacon, a vásárcsarnoknál, aminek korszerűsítése december elején véget érhet – ismertette dr. Sódar Anita, a városfejlesztési nonprofit kft. cégvezetője.

L. B.

A több mint 830 millió forintos beruházás részeként korszerűsítik a vásárcsarnokot, szigetelik a homlokzatot, hőszigetelt üvegezésűre cserélik az elavult nyílászárókat. Továbbá rendbe teszik a mosdókat, cserélik a burkolatokat. Emellett, a vásárcsarnok szomszédságában bővítik a fedett piacteret az elkészülttel azonos módon.

Hét hete adták át a munkaterületet a kivitelezőnek.

A cégvezető jelezte, hogy a munkaterületet augusztus 23-án adták át a kivitelezőnek, azóta folyamatosak a munkálatok. Eddig elbontották a vásárcsarnok oldalfalait, a tető jelentős részét, a burkolat nagy hányadát, valamint bizonyos berendezéseket, vezetékeket. Jelenleg a tető és az oldalfalak bontásának végénél tartanak.

A következő hetekben a vásárcsarnok vázszerkezetén elhelyezik a tetőt és a szendvicspanel-szerkezeteket, mindemellett a belső válaszfalazási és elektromos munkák is elkészülnek – folytatta dr. Sódar Anita, aki szerint a vásárcsarnok belső felújítási munkái véget érnek december elejére.

Kozma János, a piacot üzemeltető vagyonkezelő zrt. vezérigazgatója emlékeztetett: a korszerűsítés idejére a gazdabolt mellett felállítottak egy ezer négyzetméteres sátrat és több faházat. A kereskedők oda költözhetnek portékáikkal ideiglenesen a vásárcsarnokból.

Fotók: Kiss Zoltán

– Az árusok is belátták, hogy ez a maximum, amit ideiglenesen nyújtani lehet számukra, megértőek, türelmesek – mondta Kozma János. Nem rejtette véka alá, hogy bizonyos kereskedők forgalma mérséklődött. De ezt is elfogadták. Ugyanis tisztában vannak azzal, hogy egy korszerű vásárcsarnokot kapnak vissza az eddigivel azonos mértékű bérleti díjért.

Elmondta: az árusok kérték, hogy szereljenek ajtót a sátor bejárataira – ami védi őket a hidegtől és az esőtől –, azonban ez a kérés nem teljesíthető, mivel a hatóság ajtót nem engedélyez. Ezért kitalálták, hogy 20 centiméter széles pvc lemezekből álló, kvázi lamellás függönyöket helyeznek el a bejáratoknál, ami megoldást jelent a probléma. A közeljövőben fel is szerelik ezeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában