Békéscsaba, galériával

2018.09.15. 21:25

Szüreti mulatságot rendeztek a Meseházban

Kemencés lángos készítése, mustpréselés, kerti játékok és kézművesség is színesítették a szombaton immáron tizenhetedik alkalommal megtartott szüreti mulatságot a békéscsabai Meseházban.

Papp Gábor

– A komoly múltra visszatekintő rendezvénynek két állandó eleme van – nyilatkozta lapunknak Veres Krisztina, a Meseház vezetője. – Minden évben ebből az alkalomból befűtjük intézményünk búbos kemencéjét, és együtt kenyér tésztát gyúrunk, kenyér lángost készítünk. Az esemény másik állandó része a mustpréselés. Ezeket a hagyományőrző elemeket idén terménybábok készítésével és gyöngyfűzéssel egészítettük ki. Az érdeklődők csutkából például lovacskát, dióhéjból babakocsit alakíthattak ki. A Meseház adottságai emellett lehetővé teszik, hogy a szülők, a gyermekek kötetlenül együtt legyenek. A nap különleges attrakciójaként a szegedi Aranygyapjú Társulat a Mátyás, az igazságos című zenés bábjátékot adta elő.

Fotó: Kiss Zoltán

A Meseház egyébként idén harminc éve nyitotta meg a kapuját, amelynek alkalmából az intézmény Jazz-klubjának 15 éves múltját felelevenítő kiállítás is látható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában