fejlesztés

2018.09.07. 19:29

Önkormányzati épületeket korszerűsítettek Hunyán

Energetikai szempontból korszerűsített önkormányzati épületeket adtak át pénteken délután Hunyán. Az összesen 53 millió forintos beruházások során felújították a polgármesteri hivatalt, a szabadidőklubot és az idősek klubját, az egészségházat.

P. G.

Hegedűs Roland polgármester elmondta, a településkép és a működési költségek csökkentése szempontjából egyaránt fontos beruházások valósulhattak meg a községben a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon (TOP) elnyert támogatások segítségével. Az idősek klubját, az egészségházat érintő fejlesztés során szigetelték a falat és a födémet, cserélték a kazánt és korszerűsítették a fűtési rendszert.

A polgármesteri hivatalnál megvalósult a fal- és a födémszigetelés. Emellett cserélték az elavult kazánt, valamint napelemes rendszert telepítettek.

Hegedűs Roland, Zalai Mihály, Dankó Béla, Takács Árpád a felújított polgármesteri hivatal átadásán /Fotó: I. Gy./

Hasonló korszerűsítés zajlott a szabadidőklub esetében is. A fal- és födémszigetelés mellett új kondenzációs kazánt állítottak üzembe. Korszerűsítették a fűtési rendszert és 4kW teljesítményű napelemes rendszert is felszereltek.

Dankó Béla országgyűlési képviselő szólt arról, hogy a TOP-on és a vidékfejlesztési programokon Hunya 221 millió forintot nyert el, amiből komoly fejlesztések valósulnak meg a településen.

– A pénteken átadott beruházásoknak köszönhetően több épület szépült meg, illetve a működtetésük is takarékosabbá vált. Az így fennmaradó forrásokat pedig az önkormányzat újabb fejlesztésekre fordíthatja – húzta alá Dankó Béla.

Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott nyomatékosította, olyan infrastrukturális fejlesztések zajlanak, amelyek a jövőről szólnak. Mint mondta, a kormány számára a kistelepülések ugyanúgy fontosak, hiszen a vidék megtartó képessége nélkül nincs jövő. Hozzátette, Hunyának van jövőképe, van vizója, egy élhető település.

Zalai Mihály, a megyei önkormányzat elnöke hangsúlyozta, az önkormányzati ingatlanok felújítására, energetikai korszerűsítésére feltétlenül szükség van. Hozzátette, Békés megyében 106 ilyen projektet bonyolítanak le 8,4 milliárd forint értékben a TOP részeként, amivel a településkép javítása mellett a városok és községek komoly megtakarítást is elérhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában