Gyula

2018.09.12. 20:36

Nem csupán az önkormányzat, de a lakosság szívügye is a virágosítás

Ünnepélyes keretek között adták át a városi virágosítási verseny díjait szerdán Gyulán, a városházán.

P. G.

Dr. Görgényi Ernő polgármester köszöntőjében hangsúlyozta, a városban nem csupán önkormányzati feladat, hanem a helyi polgárok többségének is szívügye a virágosítás. Mint elmondta, mindez közösségépítő mozgalom is egyben, a környezet szebbé tétele olyan polgári közösséget hoz létre, amelynek alapjaival mindenkinek egyet kell értenie. Dr. Görgényi Ernő szólt a virágosításban részvevők szemléletformálásban betöltött szerepéről, példamutatásokról.

Auer Györgynek dr. Görgényi Ernő és Szászné dr. Várkonyi Adrienn főkertész adta át az elismerést. /Fotó: Imre György/

Virágos előkert kategóriában Auer György, míg a virágos ablakok és balkonok kategóriájában Varga Tivadar győzött. A virágos közterületek versenyében Diószegi Józsefné, a virágos intézmények között a Galbácskerti Óvoda lett az első, míg a virágos vendéglátóhelyek kategóriájában Bihari Lászlóné vitte el a pálmát. A Hagyományőrző Gazda- és Kertbarát Kör különdíját, a legszebb belterületi kertért odaítélt díjat Nagy Jánosné Petrás Zita érdemelte ki. A Gyulai Gazda- és Polgári Egyesület különdíját, a legszebb külterületi kert elismerést Cseke Tünde vehette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában