nyíri-tanya

2018.09.30. 16:41

Hagyományos tanyanapot tartottak Gyula-Bicerén

Ismét megrendezte a hagyományosnak számító tanyanapot szombaton a Gyulai Kert- és Tanyatulajdonosok Egyesülete a város bicerei részén, a Nyíri-tanyán.

P. G.

– Egykoron a külterületeken, így a tanyasi iskolákban működtek olvasókörök, ahol összejöttek az emberek. Lehetőség nyílt képzésekre, véleménycserére, táncos mulatságokra – nyilatkozta lapunknak Nyíri Mihály főszervező, a rendező egyesület elnöke. Mint elmondta, természetesen mindezt már nem lehet ugyanilyen formában újraéleszteni, de a tradíciókat, ha más módon is, de szeretnék megőrizni. A tanyanap a közösségépítést, a külterületeken élők összefogását, tapasztalatcseréjét egyaránt szolgálja.

Az eseményre mintegy százan látogattak ki, és nem csak a Bicerén élők, de jöttek érdeklődők az Eleki útról, Remetéről, a Kétegyházi útról, Siórétről, Sándorhegyről és a Dobozi útról is. Részt vett a programon dr. Görgényi Ernő polgármester és Alt Norbert alpolgármester is. Szó esett arról, hogy hamarosan elkezdődhet 10 millió forintból egy útfelújítási program Bicere környékén, ahogy ugyancsak beszéltek a téli rezsicsökkentés kiterjesztéséről is, amit sokan vártak a tanyasi emberek közül.

– Ezen felül természetesen kötetlen beszélgetésekre is lehetőség nyílt, illetve Sándor János két üst kiváló toroskáposztát készített, ami joggal nyerte el a jelenlévők elismerését – fogalmazott Nyíri Mihály. Kitért arra is, hogy Mikus Éva, Gyula kiváló polgára ezúttal is adományokkal segítette a nehéz helyzetben élőket, centrifugát, mosógépet, hűtőszekrényt és ruhákat is átadott számukra.

Az egyesület nem unatkozhat sokáig, hiszen a hétvégén Békéscsabáról érkezik egy baráti természetjáró csoport hozzájuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában