szarvas

2018.09.18. 17:22

Fogyatékkal élőket várt a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark

Fogyatékkal élő vendégeit kedvezményesen fogadta kedden a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark. A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóságának fenntartása alatt álló intézmény a megszokott engedményes jegyen felül további kedvezményes belépési lehetőséggel ajándékozta meg nem csak a fogyatékkal élő látogatóit, de azok hozzátartozóit is. 

Balázs Anett

A környékbeli intézmények közül többen is éltek a lehetőséggel. Békésről egy kisebb osztály érkezett az állatparkba, akiket már a bejáratnál található, hatalmas akváriumban úszkáló halak is lenyűgöztek.

– A Dr. Illyés Sándor gyógypedagógiai intézményből érkeztünk. Megnézzük a halakat, meg az összes itt lévő állatot. Egy ismerősünk, Guszti bácsi ajánlotta ezt a helyet, de voltunk már Biharugrán is – mesélte lelkesen az egyik fiú.

A kilencedikes osztály tanulói már napokkal ezelőtt izgatottan készültek a kirándulásra.

– Hat autista gyermek jár az osztályba. Az ő képzésükben ez a 9-10. évfolyam arról szól, hogy a gyakorlati életben hogyan tudják azt alkalmazni, amit eddig megtanultak, valamint hogyan tudják bővíteni az ismereteiket annak érdekében, hogy egyre önállóbbak és gyakorlatiasabbak legyenek. Erre ez a közeli kirándulás remek lehetőséget biztosított. Mindenki hozta az igazolványát, és bár most még én vettem meg a jegyet, legközelebb a diákok önállóan teszik ezt majd – mondta el lapunknak Szűcs Tünde gyógypedagógus, osztályfőnök.

Fotók: Kiss Zoltán

Kiskunfélegyházáról egy 53 fős csapat érkezett Szarvasra, akik – ha már itt jártak – a makettparkot is útba ejtették, majd azt követően látogattak az állatparkba, ahol legnagyobb örömükre a tónál időző vízimadársereget is megetethették.

– Az intézményünk minden lehetőséget megragad, folyton kutatjuk a kimozdulási lehetőségeket, hogy az ellátottjaink minél színesebb élményekkel gazdagodhassanak és lehetőséget kapjanak az integrációra. Hét éve ezen a napon mindig a fővárosi állatkertbe mentünk, ami amellett, hogy már megszokottá vált, kissé zsúfolt is lett számunkra. Ezért idén újítottunk és egy közelebb fekvő településre látogattunk el, ami a megközelítés szempontjából is kényelmesebbnek bizonyult – részletezte Kérésziné Kocsis Mónika, a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény munkatársa, a csoport vezetője.

 

A Kiskunfélegyházáról érkező fogyatékkal élők a Mini Magyarország Parkban is jártak.

A Körösvölgyi Állatpark most már hagyomány jelleggel minden évben biztosít egy napot a fogyatékkal élők kedvezményes belépésére.

– Területünk szinte minden szeglete akadálymentesített, amely lehetővé teszi, hogy ne csak egészséges embertársaink, hanem fogyatékkal élő vendégeink is élvezhessék a bemutatóhely nyújtotta látnivalókat – árulta el lapunknak Körömi Krisztina, a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark vezetője. – A mintegy két kilométer hosszú sétányunk kerekesszékkel és gurulós járókerettel is az év bármely évszakában bejárható. Tulajdonképpen van egy minimális támogatói jegyünk, melynek összege 150 forint. Ez a legkisebb tarifa, amit a pénztárgépben tudunk érvényesíteni, és amely 80 százalékos kedvezményt jelent. Csoportok és egyéni látogatóink közül is egyre többen élnek a lehetőséggel, akik jellemzően a környékbeli településekről keresik fel ilyenkor az állatparkot

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában