Gyula

2018.08.28. 16:54

Közel 100 millió forintból valósult meg a rendelő korszerűsítése

Ünnepélyes keretek között adták át a közel 100 millió forintból felújított gyulai Zöldkereszt – házi gyermekorvosi rendelők és háziorvosi ügyelet épületét kedden délelőtt.

P. G.

Fotó: Lehoczky Péter

Dr. Görgényi Ernő polgármester beszédében kiemelte, az első, Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) támogatásával megvalósult önkormányzati beruházást adhatták át Gyulán. Mint elmondta, a fejlesztés során korszerűsítették és akadálymentesítették a gyermekorvosi rendelőket és a háziorvosi ügyeletet is magába foglaló, városképi jelentőségű épületet. Az ésszerűség keretein belül átépítették a belső térsort, új bejáratot alakítottak ki a felnőtt ügyeleti ellátás részére, növelték a betegek és a dolgozók komfortját. Energetikai téren is modernizálták az ingatlant, járdát, parkolókat, új kerítést és fedett gépkocsi-állásokat is építettek. A tervezés során előzetesen kikérték a dolgozók és a nagycsaládosok egyesületének véleményét.

Fotó: Lehoczky Péter

– Az önkormányzat 60 millió forintot nyert a célra, amit a város a gyulai adófizetőknek köszönhetően további 36 millió forint önerővel egészített ki, így a pályázat által nem támogatott fejlesztések is megvalósulhattak – tette hozzá. – A beruházás úgy lesz teljes, ha a TOP-ban elnyert támogatás segítségével a területen elkészül a közlekedés biztonságát erősító körforgalom.

Dr. Görgényi Ernő kitért arra is, hogy a TOP keretében 22 gyulai pályázat nyert, amelyek földrajzilag valamennyi városrészt, strukturálisan pedig minden területet érintenek.

– Egészségügyi és szociális intézmények, bölcsődék, óvodák, kulturális intézmények újulhatnak meg. Ipari parkot fejlesztünk, vállalkozói inkubátorház jellegű irodaházat hozunk létre, belvíz- és csapadékvíz-elvezető rendszert, utakat újítunk fel – ecsetelte. – Kerékpárutak rekonstrukciója és új szakasz építése valósul meg, körforgalom épül és önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése is szerepel a fejlesztések között.

Dr. Kovács József országgyűlési képviselő elmondta, egy ikonikus és emblematikus épület újult meg Gyulán, amely a csecsemő- és a gyermekellátásban meghatározó szereppel bír. Külön kiemelte, a gyulai önkormányzat elismerésre méltó gazdálkodását, amivel saját forrást biztosít a város a különböző fejlesztésekhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában