gyorsforgalmi út

2018.07.27. 09:39

Tovább folytatják az M44 építését

Az építkezés folyamatosan zajlik, a gyorsforgalmi út Tiszakürt és Kondoros közötti szakaszának elkészítése során a nagy tömegű földmunkák a végéhez közelednek.

Mint arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, elkészültek a hídfők és támaszok az M44 gyorsforgalmi Kunszentmárton közelében található, épülő felüljárójánál. Az építkezés azóta is folyamatosan zajlik, a gyorsforgalmi út Tiszakürt és Kondoros közötti szakaszának elkészítése során a nagy tömegű földmunkák a végéhez közelednek. Több kilométer hosszon teljes szélességben cement­stabilizációs alapréteg és aszfalt alapréteg borítja a főpálya felületét.

– Az ütemezésnek megfelelően haladnak a hídépítések is – tájékoztatott nemrég a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Az M44 gyorsforgalmi út első üteme Tiszakürt és Kondoros között épül. Hossza hatvankét kilométer – mindez 145,68 milliárd forintba kerül.

A Kondoros és Békéscsaba közötti, 17,5 kilométeres szakasz megépítése nettó 41,3 milliárd forintot fog kitenni. Nemsokára pedig megkezdődhetnek a Tiszakürt és Lakitelek közötti pálya kivitelezési munkálatai is.

A teljes nyomvonalépítést hazai költségvetési forrásból finanszírozzák – írta a szoljon.hu hírportál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában