közlekedésfejlesztés

2018.07.11. 19:50

Százmilliókból építenek kerékpárutakat

Békés megyében a TOP Program keretében a fenntartható közlekedésfejlesztésre, vagyis kerékpárutak építésére, korszerűsítésére több önkormányzat pályázott sikeresen.

Cs. I.

Oros­háza két részletben 300, illetve 400 millió forintot kapott. Érdeklődésünkre elmondták a városházán, zajlik a tervezési­ folyamat, utána lefolytatják a közbeszerzési eljárást, a kivitelezés jövőre kezdődhet. A részletekről Bojtor István alpolgármester nyilatkozott. Elmondta, az orosházi pályázatokért sokat lobbizó országgyűlési képviselő, Simonka György is szívügyének tekinti az itt élők életminőségének a javítását. A kerékpárosok száma évről évre nő, szempont a kérékpáros turizmus, a biztonságos közlekedés. Ezért is fontos a hamarosan megvalósuló fejlesztés.

A Bajcsy utcai bringaút néhol rossz állapotban van. A szerző felvétele.

– Az első ütem (a 400 milliós projekt) során kerékpár­út épül Gyopároson, a Szentesi úti körforgalomtól átvezetve a túloldalra, a Kisvasút–­Fasor–Gyopárosi úton az Alföld ­Gyöngye Szállóig. A meglévő kerékpárutak felújítása is részét képezi ennek a beruházásnak: a meglévő kerékpárutak egy része megújulhat (a legrosszabb állapotban lévők). A Bajcsy utca páros oldala a Kerek utcától a körforgalomig, a Vásárhelyi út a Bajnok utcától a vasútig. A Szarvasi út mentén haladó bringaút az Üveg köztől a Vég közig új alap és új aszfaltburkolatot kap.

A második ütem összköltsége 300 millió forint. Ennek keretében építhetnek az orosháziak parkolókat is.

– A Hajnal utca, s Hajnal köznél 65 darabot, a Kórház utcán 40, a Bajnok utcán 24, míg az Ady utcán 55 parkolót alakítunk ki. A meglévő kerékpárutak felújítását is elvégezhetjük a projekt keretében a Bajcsy utca páratlan oldalán a Katona utcától a körforgalomig, a Vásárhelyi úton a vasúttól a Gárdonyi utcáig, a Szarvasi úton a Raksányi köztől az Üveg közig.

Mindkét projekt esetében a támogatás intenzitása 100 százalékos – tudtuk meg Barák Anitától, a polgármesteri hivatal városfejlesztési és városüzemeltetési irodájának megbízott irodavezetőjétől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában