szántóverseny

2018.07.18. 15:00

Szántanak veteránok, ifjak Orosháza határában

Változik a helyszín, a székkutasi után idén az Orosházi Gazdakör és az Agrár Pláza rendezi meg augusztus 11-én a város határában a VIII. regionális szántóversenyt.

Cs. I.

A helyszínen, sajtótájékoztatón mondta el Horváth József gazdaköri elnök, hogy 7 kategóriában versengenek a nevezők, akik a nyitóbarázda szántása után kapnak 2 óra 40 percet, hogy a parcellát a 12 elvárt szempontnak megfelelően felszántsák. Hirdetnek ifjúsági kategóriát is, várják 16 éves korig a fiatal nevezőket. De lovas fogattal is felidézik a régmúltat, ahogy munkába állnak veterán traktorral is a versengők.

A szerző felvétele.

A Magyar Szántóverseny Egyesület elsődleges célja a hazai mozgalom kiszélesítése a régi értékek megtartásával és új szakmai partnerek bevonásával. Az ő szabályrendszerük alapján bonyolítják a regionális versenyt, ahonnan a győztes az országos megmérettetésre jut (idén Mezőhegyesre).

Varga Péter ügyvezető az előkészületekről beszélt. Lesznek kiegészítő programok, gépkereskedők elhozzák a legmodernebb technikáikat, szerveznek kiállítást és bemutatókat, veterán traktorokkal felvonulást Gondolnak a gyermekkel érkezőkre. Jó alkalom lesz ez a verseny, hogy találkozzanak a gazdálkodók szakmai eszmecserére is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában