várszínház - galériával

2018.07.03. 17:57

Közönségsikert hozott a Sissi legendáját bemutató darab

Fergeteges címmel mutatta be Sissi legendáját a Gyulai Várszínház nyári évadának részeként a Tószínpadon az ExperiDance Produkció a napokban. Az előadást telt ház és óriási közönségsiker fogadta.

P. G.

A Sissiként ismert Erzsébet királyné, I. Ferenc József császár felesége egész életében a szerepével járó fullasztó kötöttségek elől menekült. A boldogságot és a szerelmet Magyarországon találta meg, ahol a nemesi udvar rajongott érte, különösen az ország legszebb férfijának tartott gróf Andrássy Gyula. Vonzalmuk azonban soha nem teljesülhetett be. A legendás szerelem ihlette az ExperiDance Production táncosainak fergeteges előadását. A táncdráma hősei egy lázadó királyné, egy vakmerő gróf és egy csodaszép cigánylány, akik eltáncolták a soha be nem teljesülő szenvedély hol felfokozott, hol gyötrelmes pillanatait.

A Fergeteges című produkció közönségsikert hozott /Fotók: Kiss Zoltán/

 

A héten folytatódnak a különleges produkciók. Szerdán 21 órától ugyancsak a Tószínpadon Bizet–Scsedrin–Riederauer Carmen című balettjét láthatja a közönség a Pécsi Balett előadásában. Carmen a szabadság szimbóluma, története az olthatatlan vad szerelem drámája – ez jelenik majd a nívós előadásban is.

 

Csütörtökön 19 órától egy egész más műfajba kóstolhatnak bele az érdeklődők. Remix – improvizáció és slam címmel az Itt és Most Társulat és négy slammer improvizációs slam poetry estje várja a nézőket a Várszínház kamaratermében, ahol a zene is komoly szerep kap. Július 6-án, pénteken egy újabb igazi kulturális csemege következik: 21 órától a Tószínpadon a Bartók Béla 1915-ben zongorára íródott Román népi táncok című művére született Hat tánc című táncelőadás lesz látható, hallható a Feledi Project és az Oláh Dezső Trió előadásában.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában