orosházi kórház

2018.07.19. 17:20

Harminckét szeletes CT-berendezést avattak

Új és modern CT-vel lett gazdagabb az orosházi kórház. Csütörtökön adták át a saját tulajdonú, 32 szeletes CT berendezést ünnepélyes keretek között.

Csete Ilona

A berendezéshez egy 180 millió forintos, hazai forrásból finanszírozott pályázat révén jutott hozzá az intézet. Eddig közreműködő szolgáltatott, most ennek a visszaszervezése történt meg. Augusztustól saját eszközzel, saját jogon tudja a kórház a betegeknek a legmagasabb szintű diagnosztikai ellátást nyújtani. Az átállás ideje alatt, a betegellátás zavartalansága érdekében, jelenleg egy kamionba szerelt mobil CT-vel dolgoznak.

Fotók: Melega Krisztián

Az avatáson részt vett Simonka György országgyűlési képviselő is. Dr. Gondos Miklós, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója emlékeztetett, fejlesztések sora valósul meg az intézményben. Az ellátási terület 130 ezer lakosa mellett az itt dolgozókat is szolgálják ezek a beruházások. Mindannyian nyertesei ezeknek.

– A folytatásban is mindent biztosítunk, ha kell erőnkön felül is – fogalmazott a főigazgató. Azt már Zalai Mihály, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke tette hozzá, hogy mostantól olcsóbban, gyorsabban lehet az ellátás e területén a munkát elvégezni. A modern CT az egészségügyi ellátás színvonalának az emelését is szolgálja – tette hozzá. Dávid Zoltán polgármester örömének adott hangot és mindazok felé fogalmazta meg köszönetét, akik hozzájárultak az elmúlt időszakban végrehajtott fejlesztések sikereihez.

– Régi, jogos igény valósult meg. Ez a mi kórházunk felzárkózását is jelenti – mondta a városvezető. Dr. Duray Gergő, az Orosházi Kórház főigazgatója az elnyert és folyamatban lévő EU-s és egyéb pályázati törekvéseikről adott részletes tájékoztatást: a szeptembertől aktuális, 200 milliós betegazonosító rendszerről, a 150 milliós humánerőforrás fejlesztését segítő projektről, a 280 milliós képzési programokról, a napelemes rendszerről, aminek a kiépítésére 130 millió forint áll rendelkezésre, valamint a leendő egészségfejlesztő iroda létrehozását támogató majd 88 milliós projektről, és a most megvalósult CT-beszerzésről.

Az új berendezéshez saját forrásokat használtak fel.

Augusztustól a vizsgálatok ideje lerövidül, a jobb minőségű vizsgálatok garantáltak és több szakterület számára biztosít kíméletesebb beavatkozást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában