békéscsaba

2018.07.09. 11:22

Egy hónapot töltenek Lipcsében a diákok

Egy hónapos külföldi szakmai gyakorlatra indult a BSZC Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnázium tizennyolc diákja az ERASMUS+ program keretében július elsején. A 10-11. évfolyamos tanulók elsősorban szakmai készségeiket bővítik Lipcsében.

N-L.V.

Az utazást gondos felkészítés előzte meg. A szakmai és a kulturális képzést Suskó ­János gyakorlatioktatás-vezető tartotta, aki a projekt koordinátorával, dr. Szabóné Varga Ildikóval, a munkanaplók vezetésének fontosságára és alaposságára hívta fel a diákok figyelmét, hiszen ez a mobilitási projekt értékelésének egyik alapeleme. Az általuk használt naplómintát a Tempus Közalapítvány magazinjának idei tavaszi számában is kiemelték.

A német hagyományokat is megismerik a diákok. /Beküldött fotó/

A nyelvi felkészítést a két kísérő tanár, Bacsa Attila és Mahler Ferenc tartotta, akik az utazást támogatva két-két hetet töltenek Lipcsében, hogy a diákokkal közösen ismerjék meg a partnerszervezeteket, a német kultúrát, hagyományokat. A lélektani felkészítést az iskola igazgatónője, Skultétiné Barna Anita végezte, aki elmondta, nagy lelkesedéssel és örömmel vettek részt a diákok az érdekesebbnél érdekesebb önismereti és csapatépítő feladatokban.

Az egy hónapos szakmai gyakorlat fő célja a szakmai készségek bővítése, fejlesztése a fogadó ország oktatási és munkakörülményei között. Továbbá a társadalmi és nyelvi kompetenciák fejlesztése, a minőségi előírásokra vonatkozó szabályok megismerése és alkalmazása a munkavégzés során, valamint a térség intézményeinek megismerése. Ezenfelül a kereskedelem, logisztika, értékesítés, nagykereskedelem helyi módszereinek megismerése és gyakorlatban való alkalmazása is cél.

Az első két hét a gyakornoki feladatok adminisztratív részét foglalja magában. A fiatalok megismerkednek az úgynevezett V.A.D.O program használatával, valamint a „papírmentes iroda” fogalmával. A logisztikai és szállítmányozási feladatokat a fogadóintézmény szerepét betöltő Vitalis GmbH széles partneri hálózatában fogják végezni a vállalkozószellemű diákok. Az ezt követő két hétben szupermarketekben kereskedelmi és logisztikai feladatokat látnak majd el, mint például áruk válogatása, átvétele, online áruház kezelése, működtetése.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában