megyeháza

2018.07.10. 14:28

A két évtizede történt buszbaleset áldozataira emlékeztek

Egy húsz évvel ezelőtt történt buszbalesetre emlékeztek a napokban a megyeházán.

N-L.V.

Húsz évvel ezelőtt, 1998. július 8-án a Békés megyei Önkormányzat Nemzetiségi Bizottságának hét tagja hivatalos erdélyi látogatásra indult. A delegáció szándéka a Kovászna megyei kapcsolatok erősítése volt. Céljukat nem érhették el, mivel az őket szállító kisbusz Brassó közelében balesetet szenvedett.

A küldöttség két tagja, Surman László békési bizottsági tag és Setényi János képviselő, bizottsági tag életét vesztette. A baleset okozta trauma feldolgozásában a Kovászna Megyei Tanács akkori vezetése, valamint a Békés Megyei Önkormányzat részéről dr. Pelcsinszki Boleszláv alelnök, Kovács Mihály pénzügyi osztályvezető, és dr. Pusztai Pál jogász nyújtott nagy segítséget a baleset sérültjeinek, illetve az áldozatok családjának.

A baleset huszadik évfordulóján a Békés Megyei Önkormányzat megemlékezést tartott a megyeházán, ahol az áldozatok emléke előtt Mucsi András, a Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának elnöke, a túlélők, és a Békés Megyei Önkormányzat egykori, illetve mai dolgozói hajtottak fejet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában