évadzárás-értékelés

2018.06.09. 20:27

Elégedettek az évad mutatóival a Jókai Színházban

Szombaton tartották a Jókai Színház nyilvános évadzáró társulati ülését Békéscsabán a színházban. Az eseményen Czitor Attila színművész vehette át a Gálfy-gyűrűt.

V.E.

Az eseményen Seregi Zoltán, az intézmény igazgatója beszédében elmondta, hogy a színháznak a mai divatos elképzelésekkel szemben nem a társadalmi problémákról kell szólnia, hiszen ezek özönlenek felénk az interneten a rádión, a tévén és az újságokon keresztül. Ezért az előadásoknak az emberről, az életről és az emberi kapcsolatokról kell mesélniük. Ennek igyekeztek megfelelni a most lezárandó évadban is.

Az igazgató beszámolt arról, hogy sűrű évadon vannak túl, a visszajelzések szerint nagy sikerekkel. Idényükben rangos klasszikus magyar és külföldi mellett kortárs magyar szerzők művei jelentek meg színpadukon. Előadás számuk székhelyen és vidéken összesen 377, a nézőszámuk pedig 95.418 volt, ami 90 százalékos látogatottságnak felel meg. Hozzátette, hogy ezzel elégedettek, és a következő évadokban is legalább ilyen mutatókra törekszenek.

Fotók: Lehoczky Péter

Seregi Zoltán beszéde után Czitor Attila színművésszel beszélgetett, többek közt a Pozsgai Zsolt drámájában, A Szellemúrnőben zajló közös munkájukról.

A teátrum legrangosabb szakmai elismerését, a Gálfy-gyűrűt idén Czitor Attila színművész vehette át. Örökös tag címben részesült Bojczán István műszaki csoportvezető. A közönség az évad legjobb előadásának a Leszállás Párizsban című darabot választotta, míg a legjobb háttérmunkáért a társulat Kiss Kata jelmeztervezőt, rendezőasszisztenst jutalmazta.

Az évad színművésze díjat – szintén a társulat szavazata alapján – fiatal tehetség kategóriában Földesi Ágnes kapta, érett színművészként Tege Antal, tapasztaltként Kovács Edit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában