békéscsaba

2018.06.14. 15:11

Eddig közel ezer liter vért adtak az önkéntesek

A Véradók Világnapja alkalmából csütörtökön országszerte 44 helyen várták a véradókat, többek között Békéscsabán, az Andrássy út 2. szám alatt is.

A Szeretlek Békéscsaba Egyesület elnöke, Frankó Attila elmondta: több szervezettel – például a városfejlesztési nonprofit kft.-vel, a helyi Fidelitasszal – karöltve várták az önkénteseket. Hozzátette, hogy az egyesület 2000 májusa óta szervez véradásokat, idén áprilisig 935 liter vért gyűjtöttek közel 2100 önkéntes jóvoltából. Kiemelte: aki vért ad, nemcsak életeket ment meg és másokat segít, hanem saját egészségéért is tesz.

Mucsi Balázs, a Békéscsabai Szakképzési Centrum főigazgatója is adott vért. /Fotó: Lehoczky Péter/

A véradók között volt Mucsi Balázs, a Békéscsabai Szakképzési Centrum főigazgatója is. Hangsúlyozta, hogy szinte bárki tehet másokért, hiszen ez a fajta segítségnyújtás nem függ semmitől, például az anyagiaktól, csupán attól, hogy egészséges-e a véradó. Hozzáfűzte: nemrég járt egy kórházban, ahol egy kiírással találkozott, mely szerint vérhiány miatt maradnak el műtétek, beavatkozások. Pontosan ezért fontos a vért adni, ő tizenötödik alkalommal tette meg ezt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában